Varför gör jag detta?

En del undrar varför jag har satt så stort mål som kan tyckas vara en omöjlighet. Och om jag ska vara helt ärlig så måste jag nog säga att det börjar jag med fundera på!. För om jag skall vara realist och tänka riktigt noga så är det inte optimalt att ge sig ut och försöka sig på att springa 21 km 2 år efter en underbensamputation. Varje gång jag kommer till min ingenjör eller till min sjukgymnast så kliar dom sig i huvudet och säger: -Du vet att det är inte frågan OM det kommer göra ont eller bli sår, utan NÄR och hur mycket.
Varje dag kommer tankarna och dom blir inte mildare när jag tänker på Göteborgsvarvet, men åter till frågan om varför jag skall göra det här. Det är så att när jag väl beslutade mig för operationen så ville jag ha ett mål att komma till och nja det första jag tänkte på var inte att springa men när jag hade vaknat efter operationen och träffade en av mina chefer så kom han med idén om att han skulle motivera mig till att bli bra snabbt så han sa: -Inom tre år skall du och jag springa Göteborgsvarvet.
Problemet var bara att jag kände mig stark och förhoppningsfull om att jag skulle bli bra snabbt så jag anmälde mig till i år (2år efter), och nu när jag håller på och tränar så förstår jag varför ingen har sprungit så pass långt så tätt efter en amputation. Träningen som jag gör 5 dagar i veckan har fått mig att återhämta mig otroligt bra och snabbt i vardagen men problemen med skav och volymändringar är otroligt många, vilket inte är så konstigt när jag rör mig så pass mycket som jag gör, risken för att skada sig är ju ganska överhängande men skam den som ger sig!.
wpid-DSC_0342.jpg

Det  kommer en del frågor från många när man pratar om Göteborgsvarvet och jag tänkte att jag ska ta upp några som vanligtvis kommer upp!

Känns det som vanligt att springa med en “blade”?
Vet inte, jag gjorde illa mig när jag var 17 så jag har inte sprungit sedan dess.
Så jag kan inte riktigt minnas hur det var.

Är det svårt att springa?
Prova att sätt ena benet framför det andra i ett snabbt tempo så får du svaret! 🙂

Är det fusk att springa med en “sån fot”?
Jag förstår frågan men svarar med att jag gör av med minst 20% mer energi än vad en “normal” människa gör när man springer, så fusk NEJ!
wpid-Screenshot_2014-01-30-07-11-09.png

Springer inte den fortare än din andra riktiga fot?
Hur tänkte du NU?, det är fortfarande jag som rör benet!

Gör det ont?
Frågan är inte OM det gör ont utan hur mycket!
2014-03-26 17.08.36

Kommer du klara det?
Jag vet inte om jag skall vara ärlig, jag kommer att göra mitt yttersta och om det är fara för min hälsa i framtiden så kommer jag att avbryta.

Om du avbryter hur kommer det att kännas tror du?
Självklart kommer jag vara besviken och det är nog jag själv som har alla kraven på mig, mina sponsorer vet om förutsättningarna och självklart vill dom att jag klarar det men ingen vill att jag får men för livet. Så för att svara direkt på frågan, så skulle jag bli OTROLIGT BESVIKEN PÅ MIG SJÄLV.

Vad ska du göra när du har sprungit Göteborgsvarvet?
VILA!, haha skämt å sido det finns lite nya idéer om vad jag vill göra så det kommer nog något nytt efter!

Det är nog de vanligaste frågorna som jag får när man börjar prata med folk, och jag förstår att man vill fråga för det verkar vara lite Tabu att fråga någon om deras “handikapp” eller om vad man har råkat ut för, med tanke på att man inte vet hur personen i fråga ska reagera. Men mig kan man fråga om man vill veta något!
Ha nu en underbar dag alla / Johan Holst