Vad drömmer du om? Vad vill du uppnå? Hur vill du leva och jobba?

Utan mening och mål kommer vi sällan framåt. Huvudfrågan handlar kanske om hur vi kan omvandla ”goal setting” till ”goal getting”. Att ta en idé från tanke till handling, inte för att någon kräver det av oss, utan för att det gör att vi kommer närmare våra drömmar. Det kan låta som en drös med ord som ”du kan komma vart du vill”, men i många situationer stämmer det verkligen också – om vi använder alla våra kvalitéer och tar hjälp av några enkla tankar.

Jag har ju tänkt prova på en ny sport, och det är att cykla Mountainbike. I onsdags kom cykeln levererad från fabriken i Tyskland och då monterade jag ihop den, och sen direkt ner till Sportson Borås för att finjusteras och byte av däck till dubbdäck. Så på lördag är det dags för premiären!

20161116_172213 20161117_195036

Vad är det värsta som kan hända dina planer? Lek med tanken: ”Hur skulle jag kunna agera för att det här ska bli så misslyckat som möjligt?” Om du vänder på de meningarna sen, så har du en perfekt lista på vad du bör göra för att lyckas!

Det kommer att hända saker som gör att du tappar modet och lusten. Det inträffar alltid oförutsedda händelser och du kommer antagligen att stöta på förändringsmotstånd från omgivningen. Det behöver inte betyda att du gjort något fel, eller att det är ett tecken på att du ska ge upp. Det betyder bara att det är jobbigt ett tag, för att du håller på med förändringar (läs mer om nycklar till att hantera förändringar). Det är här många ger upp i stället för att hitta en ny väg för att komma förbi hindret.

Våra mål förändras ständigt, och om förutsättningarna förändras ordentligt kan det vara läge att börja om med nya, andra mål. Ibland kan det dock vara svårt att veta skillnaden på att ge upp för tidigt och vara insiktsfull nog att se när det är dags att börja om. Mitt tips är att då gå tillbaka till ditt varför och dina passioner och drömmar; där hittar du svaret på vad du ska göra.
20161116_194852
Jag hoppas bara nu att nya protesen samt de nya kläderna håller (vilket de kommer göra om jag inte kraschar allt för hårt).