Test/Utvärdering av protesfötter…

Jag var i Göteborg igår med min protestillverkare Össur Nordic AB.
Det som stod på agendan var att testa nya protesfötter och utvärdera dem, samt att ortopedingenjörerna skulle få se hur de nya produkterna beter sig och hur brukaren upplever protesfötterna. Det är en helt fantastisk grupp människor man möter när man är på dessa utvecklingsmöten/utbildningar.

Jag måste säga att jag blev otroligt förvånad, hur den nya “plattformen” var då man har fått till den oerhört följsam om man säger så. Meningen är ju att man försöker återskapa en fot/fotled som beter sig snarlikt en riktig fot som möjligt.  Klart att man inte kan få till allt vad det gäller känsla mm. men som jag skrev innan, jag blev imponerad hur mycket “stöd” foten ger i trapp- samt backgång.
img_2068_2 dsc_0815_2 dsc_0801_2 dsc_0864_2

Just dessa fötter är kanske inte riktigt är gjort just för mig då jag klassas som extremt aktiv och kräver ganska mycket från mina proteser när jag gör mina olika saker.
Jag skall dock testa en av de nya fötterna till min MTB-cykling för där kommer det krävas att man kan gå säkert/bekvämt när man inte klarar av att cykla på underlaget.
För er som inte lever på den sidan av världen som jag gör så är kanske detta inte något som intresserar så mycket, men en dag kanske en av er blir tvungna att behöva en protes (gud förbjude) och då är det faktiskt bra att dessa människor som ägnar sina liv åt att utveckla en så “enkel” sak som en fotprotes finns (nu är ju foten oerhört avancerad så det är inte så bara).
20161116_122509 20161116_122528 20161116_122514

Känns helt fantastiskt att få vara med och påverka utvecklingen av proteser, visst mina åsikter noteras och man bygger inte om något bara för att jag tycker en sak. Men ni skall veta att ju fler som säger saker desto bättre är det och man kan “skräddarsy” proteserna så de passar en bredare användargrupp.
img_1980_2

Foto: Össur Nordic AB
(på grund av att jag ej har allas medtyckande har jag valt att dölja ansiktena)