Vad är din ursäkt?


Under åren av min återhämtning efter min amputation, har jag funnit att de som inte utövar någon form av träning har en eller två ursäkter. De ursäkter är: de har inte tid, eller att de inte gillar det.

Jag vet att det finns många människor som vill utöva, men tror att de inte har tid, så idag ska vi prata om hur de kan utöva när du inte har tid.

Motion betyder olika saker för olika människor. Om du tror att motion är en timme om dagen, fem dagar i veckan, och du arbetar 40-60 timmar per vecka med familj och sociala plikter i mellan, då du inte har tid att göra denna typ av övning.

Men om du ändrar ditt tankesätt att överväga att motion är helt enkelt ett avsiktligt försök på att flytta runt mer kraftfullt än vanligt, så oavsett hur upptagen du är, du definitivt har tid att träna.

Vakna upp 20 minuter tidigare
Har dina träningskläder som anges redo natten innan, ställ alarm, och få in tankarna i huvudet för några spurter – om du kan. Värm upp i tre minuter med rask promenad, sen sprint i 20 sekunder, sedan vila i två minuter. Upprepa fem till åtta spurter, sedan gå hem.

Denna session tar inte lång tid. Det kommer att väcka dig och vitalisera dig för morgonen, och är ett bra sätt att bränna fett och öka din ämnesomsättning.

Pendling till arbete
Promenader, löpning eller cykling till jobbet skulle vara perfekt, men inte alla har möjlighet att göra det. Oavsett om du kör eller fånga kollektivtrafik, är nu en bra tid att göra en del av arbete. Oroa dig inte – du behöver inte göra några sit ups på golvet i tågvagnen.

Medan du sitter, bara spänna din abs så hårt du kan i 10 sekunder. Du kan göra detta ganska svårt med en mycket stark muskelsammandragning. Gör detta 5-10 gånger.

Lunchtid, övning
Lunchtid är en perfekt tid för strukturerad träning. Om det finns ett gym i närheten, då detta är en perfekt tid att gå. Du kommer att känna dig “uppdaterad” och mer fokuserad efter träning, så att du kommer att fungera bättre på eftermiddagen.

Om det är möjligt, kan du också försöka få in i ett wellness-program på jobbet. Dessa blir allt mer populärt. Att ha en personlig tränare som kommer till arbetet och kör gruppträningspass vid lunchtid förbättrar moral och produktivitet för de anställda. Ett kvalitetsträningspass tar bara 20-30 minuter, och du kommer förhoppningsvis fortfarande har tid för lunch. Om inte, bara äta vid skrivbordet efteråt.

Som ni kan se, är det mycket enkelt att inkludera motion i din dag, även om du är mycket upptagen. Välj en eller två av dessa idéer och ge dem en “go”. Du behöver tid att utöva – du måste bara vara kreativ om det.