Det här med “komfortzon”…

Du har hört folk säga att du behöver kliva ur din komfortzon, eller hur?

Du behöver utveckla dig, säger de. Det kommer att vara bra för dig. Alla verkar vara överens med denna idé, men vad vet vi egentligen om komfortzon? Bortsett från det faktum att detta verkar vara sant. Okej, men vad är det komfortzon egentligen och varför ska vi lämna den?
Den mest vetenskapliga förklaring av vad en komfortzon är avser många ångestnivåer. Din komfortzon är någon typ av beteende som håller dig på ett stadie med låg anspänning. Föreställ något man gör hela tiden, som att laga middag eller pendlar till jobbet, eller titta på TV. Vardagliga aktiviteter som du är van vid och du känner dig inte alls orolig eller illa till mods, så det blir en del av din komfortzon.
Även ångest är inte något vi är benägna att söka efter, kan lite vara fördelaktigt . Vi behöver ofta bara en antydan till oro för att driva oss att sköta vårt arbete, eller för att förbättra våra prestationer.
Kännedom är bekvämt och roligt, så det är ingen riktig överraskning att nya saker få upp garden och vi håller oss på vakt. Ur ett evolutionärt perspektiv ser vi bekanta saker som mer sannolikt att vara säker, så vi dras mer till vad vi vet. Hjärnan tänker, “Hej, vi har provat det förut och kommer inte dö. Så det är nog säkert att göra det igen. ”
Prova nya saker tar energi, så när vi känner oss trötta eller platta, är vi mer benägna att luta sig mot gamla vanor än att ta nya risker.
Jag gillar att upptäcka nya saker och gillar att ta en del risker, vilket gör mitt liv oroligt spännande och underhållande!
Hoppas att ni får en underbar dag mina vänner!