Tappar du fokus av många saker på gång?

När jag hamnar i en nedgång upptäcker jag att det ofta beror på att jag har för mycket på gång i mitt liv. Jag försöker göra för mycket. Och det tappar min energi och motivation. Det är förmodligen det vanligaste misstaget som människor gör: de försöker ta på sig för mycket, försöka uppnå för många mål på en gång. Du kan inte upprätthålla energi och fokus (de två viktigaste sakerna för att uppnå ett mål) om du försöker göra två eller flera mål på en gång. Det är inte möjligt – jag har provat det många gånger. Du måste välja ett mål för nu och fokusera helt på det. Jag vet, det är svårt. Jag talar fortfarande av erfarenhet. Du kan alltid göra dina andra mål när du har uppnått ditt enda mål.

Det låter uppenbart, men de flesta tänker inte på det så mycket: om du vill bryta ut ur en nedgång & bli upphetsad över ett mål. Men hur kan du göra det när du inte känner dig motiverad? Det börjar med inspiration från andra, men du måste ta den spänningen och bygga vidare på den. För mig har jag lärt mig det genom att prata med vänner om det, och läsa så mycket om det som möjligt och visualisera hur det skulle vara att lyckas, jag blir upphetsad över ett mål. När jag väl har gjort det handlar det bara om att föra den energin framåt och hålla den igång.

Ingen av oss tycker om att se dåliga ut framför andra. Vi kommer att gå en extra mil för att göra något vi har sagt offentligt. Till exempel när jag ville springa mitt första lopp började jag skriva om det. Nästan alla i min hemstad visste om mitt mål. Jag kunde inte återvända, och även om min motivation kom och gick, fastnade jag med det och slutförde det. Nu behöver du inte engagera dig för ditt mål i hela staden, men du kan göra det med vänner och familj och medarbetare, och du kan göra det på din blogg om du har en. Och håll dig själv ansvarig – inte bara engagera dig en gång utan åtagit dig att ge uppdateringar till alla varje vecka eller så.

Vad du än gör, ge inte upp. Även om du inte känner någon motivation idag, eller den här veckan, ge inte upp. Återigen kommer den motivationen att komma tillbaka. Tänk på ditt mål som en lång resa, och din nedgång är bara en liten bult på vägen. Du kan inte ge upp med varje liten törn du får. Håll med det på lång sikt, kör hela vägen och surfa på flödena, så kommer du dit.