Varför valde jag det jag gjorde…

Det är många som frågar varför jag valde just slalom och storslalom i min satsning och varför jag valde bort störtlopp t.ex.
Ja svaret är ganska kort, det är nämligen så att mitt ben skulle inte klara av kraften som behövs för att åka i 120km/h ner för en fruktansvärd isig backe.
Om ni lyfter på ögonbrynen nu när ni läser isig så kan jag rekommendera er att kolla på dokumentären nedan som finns på SVTplay. När du kollat på den så kan vi ta frågestunden 🙂

I februari 2019 avgörs VM i utförsåkning i Åre. Av alla grenar är störtloppet den största utmaningen för både åkare och banchefer. Åres störtlopp ska vara svårt, nervkittlande och snabbt utan att vara livsfarligt. Vad krävs för att besegra berget? Johan Candert, filmare och själv före detta professionell skidåkare, följer de stora stjärnorna, banbyggarna, tusentals volontärer och de svenska hemmahoppen i förberedelserna inför årets viktigaste tävling.