Tänk vad det kan göra mycket…

Varför blev Mona Lisa en av de mest kända målningarna genom tiderna? Det är en fråga som otroligt många människor har frågat sig själva tidigare. Och ett möjligt svar är detta: på grund av hennes unika leende.

Leendet är är “symbolen som har fått högst positivt känslomässigt innehåll”. Och för mig personligen har jag varit väldigt motvillig innan jag omfamnade leende. Bara några år tillbaka, när en av mina vänner sa till mig: ”Varför ler du inte mer? Gå lär dig hur man gör det! ”, Började jag undersöka hur jag ler om den faktiska kraften i att le.

Jag hade ett kort ögonblick av misstro att vem som helst kan lära sig att le bättre. Och ändå, sedan dess, i många år, övade jag att le i spegeln och vid många andra tillfällen. Det är ett faktum som jag ofta har varit lite generad att erkänna, men bekräftelsen av detta inlägg bekräftar dock hur kraftfullt du kan öva lite leende.

Låt oss säga att du upplever en positiv situation och att du ser en vän du inte har träffat på länge. Detta innebär att neuronala signaler rör sig från hjärnbarken till hjärnstammen (den äldsta delen av våra hjärnor). Därifrån bär kranialmuskulaturen signalen vidare mot de leende musklerna i ansiktet.

Låter tillräckligt enkelt?

Många (jag själv med!) Ser leende som något som gör dig svag. Personligen har jag upptäckt att utveckla ett bättre leende börjar med att vara väldigt bekväm att le mycket. Om du i huvudet kan föreställa dig att du går igenom dagen och ler mycket till alla och allt, är det ofta när ett lyckligare liv börjar.

Ja, det här kan vara bara en liten tänkande. Och ändå, för mig personligen, var det den viktigaste delen att le mer varje dag