Sluta aldrig tro på dig själv!


Det var en tid i mitt liv då jag slutade tro på mig själv. Det var en tid av desperation och tyst avgång. Jag hade gett upp. Jag hade kastat in den ordspråkiga “handduken” i mitt sinne och hade åberopat det faktum att det inte fanns några bra saker att komma fram till. Allt hopp försvann. Jag blev decimerad ända ner till kärnan. Att säga att det var en turbulent tid i mitt liv skulle vara en underdrift.

Men så småningom förändrades saker. Det hände inte över en natt; det tog år. Men vad jag kom på med tiden var att jag faktiskt aldrig slutade tro på mig själv. Begravd någonstans, djupt inuti, var en passion som jag helt enkelt inte visste hur jag medvetet utnyttjar. Det gömdes bort bakom en dörr med en låst nyckel som bara min undermedvetna hade tillgång till.

Även om jag hade misslyckats olyckligt och många gånger över, återhämtade jag mig så småningom. Idag skulle jag inte ha det på något annat sätt. Jag skulle inte vilja gå tillbaka och radera de misslyckanden, så hårda som de var på mig. Jag skulle göra ingenting annorlunda. Genom misslyckande läras livets största lektioner. Det är genom misslyckande som vi bygger en plattform för stor framgång.

Sanningen är att ingen ska sluta tro på sig själva. Ingen bör helt ge upp och säga sig tillbaka till sitt öde. Ingen. Inte du eller jag eller någon annan. Varför? Eftersom livet inte är lätt är det absolut värt det. Ofta inser vi inte hur vi formas och formas för en större och ljusare framtid när vi kämpar för att bara komma förbi.

Men om du har befunnit dig i den osäkra situationen med en förlust av tron ​​på dig själv och dina chanser för framtiden, förloras inte allt hopp. Det är ett tecken – en signal från himlen. Det har fått dig att söka efter svaren och söka ledtrådar för att hjälpa till att införa den känslan av tro tillbaka i ditt liv och andas in en lugn av komfort med förväntan på att goda saker ska komma över tiden.

Och även om du tror att du inte längre tror på dig själv eller anser dig själv för gammal, för outbildad, för fattig, för stressad eller något annat för den delen, någonstans, djupt inne, finns det en flamma av tro som kan vara antänds. Även om du har misslyckats flera gånger, hundratals gånger eller tusentals gånger, bör din tro på dig själv aldrig vakla.

Under hela historien har till och med de mest kända människorna i världen misslyckats de flesta gånger. Och dessa var inte mindre fel; de var monumentala. Henry Ford gick i konkurs, det gjorde också Walt Disney och Donald Trump. Stephen Kings första roman förkastades 30 separata gånger och han kastade den i papperskorgen först för att senare hämtas av sin fru. J.K. Rowlings första Harry Potter-bok avvisades av alla 12 stora förlag i Storbritannien.

Vart vill jag komma med detta? Alla dessa människor slutade aldrig tro på sig själva. Till och med genom det oändliga utbudet av misslyckanden och smärta. Visst hade de inte det lätt. Återigen, ingen gör någonsin vem som vader genom oron. Enkelt uttryckt – sluta inte tro på dig själv oavsett vad som händer eller vad någon säger. Fortsätt ladda fram mot dina mål. Magin händer så småningom, det tar bara det som ofta verkar vara en evighet….

Hoppas ni får en underbar fredag mina vänner!