Att träna ensam…


När du är ensam är det bara du och träningen. Ingen som motiverar eller ropar på dig. Det är klart att det kan bli ensamt och tufft många gånger. Men jag gillar att försöka göra detta till något positivt, du kommer att lära dig att motivera dig själv och driva dig själv och det kommer att göra dig mentalt starkare. I början var det svårt för mig att pressa mig själv under långa träningspass eftersom ingen var med och såg att jag inte gav 100% – men det blev bättre varje gång och nu är det lättare för mig att arbeta genom smärtan . Det är viktigt att veta att man gav allt man kunde.

Med din egen och personliga träningsplan finns det inget behov av en träningspartner, särskilt när den är baserad på dina individuella styrkor och svagheter.

Detta är bara något personligt från min sida och du kan självklart argumentera mot det. Din tid för hela sessionen är oberoende och du behöver inte vänta på någon och ingen behöver vänta på dig (dvs tills du är klar med uppvärmningen). Dessutom är det bäst om du inte är i pratstämning. Även om jag tränar super tidigt varje dag, är jag inte riktigt en morgonperson och älskar inte att ha stora samtal om livet på morgonen – jag har bara i tankarna att få allt gjort, prata kan jag göra efteråt.

Det finns självklart fördelar med att vara fler, för när det är svårt för dig att motivera dig själv är träningen med ditt team definitivt bättre. Om det är PR-tid och du har människor som driver dig mot den nya PR, eller när du är den sista som avslutar träningen kommer de att motivera dig att gå snabbare även om du är den sista. Ibland är detta extra nödvändigt att skrika till för att uppnå den sista styrkan!

Jag tränar ensam 80% av min tid och har anpassat mig till omständigheterna. Nu tycker jag verkligen om att träna ensam, tystnaden på morgonen och de framsteg jag har gjort när det gäller att motivera mig själv.

Och naturligtvis tycker jag om träningen med min PT också och hur hon alltid motiverar och driver mig för att bli bättre, och det är alltid bra att någon som tittar och korrigerar mina rörelser

Titta på dina individuella behov och tid och om du måste träna ensam, även om du inte vill, gör det!
Men i allmänhet bör du alltid försöka träna med människor även om du har din egen träningsplan.

Det viktigaste är att du mår bra och får ut max av din träning!