Slalomfot – Så länge inte benpipan syns är det bara att kämpa vidare!

Var hos min ingenjör Linus igår och fick se den omtalade Slalomprotesen LIVE. Den kom i en jättelåda med massor av saker i, skanade bara att det skulle låta lite och komma ut rök när han öppnade den.
image1
Vi började genast undersöka hur foten fungerade sedan var det bara för Linus att gå ut i verkstaden och fixa lite så min hylsa skulle bli rätt.
Medans han var och fixade så passade jag på att ta lite bilder och fixa iordning skidorna för att jag skulle kunna testa hur det var att stå med allt på om man säger så.
image5 image2
När det var dags att spänna på pjäxan så kändes det lite konstigt, jag har ju inte åkt skidor sedan 1997 och då var det inte så här modern utrustning.
Fick en liten bild i skallen från filmen Sällskapsresan Snowroller när Stig Helmer skulle testa pjäxor och han säger att han fick cellskräck haha.
image3 image4
Men tillslut kom de på och jag fick prova att vinkla benen lite för att känna hur det känns, med tanke på att jag kommer köpa foten och får stå för hela kalaset själv så ville vi vara säkra på att jag kunde stå upp utan att det gjorde ont.
Och självklart kommer det göra ont när jag åker de första gångerna men det är det värt, bara att bita ihop.
Får säga som Linus sa till mig en gång i tiden: -Så länge inte benpipan syns är det bara att kämpa vidare!
Så imorgon skall jag göra en avgjutning på mitt högerben med protesen på för vi måste bygga ett “fäste” som går upp på låret som skall hålla mot slag och vridningar av protesen så jag inte vrider sönder mitt knä när jag åker, jag tackar verkligen Salomon från botten av mitt hjärta för att de hjälper mig med detta.
Må väl mina vänner!