Skönt med lite nytt… typ!

Jag var ute igår och tog en runda med min racercykel, det var dessutom första rundan för i år så ja det kändes kan jag lova. Visst har jag kört lite MTB men det är inte riktigt samma sak. Jag har ju någon konstig förkärlek till uthållighetssporter (fråga mig inte varför). Under min runda så kom det upp lite tankar som jag delar med mig här…

Alla idrotts-nybörjare/-proffs kämpar med motivation. Även när det är ditt jobb (kanske speciellt när det är ditt jobb) kan det vara svårt att hitta viljan att hoppa upp och ta en tur. Men moralen i dig behöver inte sakta ner dig. Jag har ofta använt dessa tricks för att öka min motivation när det börjar “springa torrt” om man säger så. Kanske ska de fungera för dig också.

Dölj din cykeldator, de värsta stunderna är de när jag stirrar på min kraftmätare/cykeldator, och oroa mig för att siffrorna på skärmen så som minuter och sekunder är för snabba mot distansen. Oavsett hur du mäter dina träningspassar – hjärtfrekvens, kraft, medelhastighet, så ta bort uppmärksamheten från styret och titta upp mot upplevelsen i sig, så kommer den att hjälpa dig trampa genom milen.

Utforska nya vägar, det “fitnessfreaksna” hos oss tenderar att förlita sig på de välkända vägarna eftersom vi vet att de kommer att ge oss träningen vi letar efter. Men nyheten i det nya landskapet gör ibland för förutsägbarheten att man reser på samma vägar om och om igen.