Ska jag tänka på det jag kan eller det jag försöker lära mig?

Ska jag tänka positivt, ha kontroll på misstag, undvika misstag eller vad ska jag göra?
Ska jag tänka på det jag kan eller det jag försöker lära mig.

Det beror på om det är träning eller tävling.

Är det tävling så fokusera på det du kan. Tänk positivt och försök få fram den teknik, strategi som du har inlärd. Det är för sent att försöka få kontroll på det du håller på att förändra eller lära in nu. Du blir bara spänd. Tävlingen ska mentalt innehålla det du är bra på och det andra får man stoppa i den mentala ryggsäcken och ta upp efter tävlandet.
Det gäller att ha sina misstag som sin vän och inte motståndare. Se dem som ett sett att i framtiden få dem bättre och intränade att inte längre vara misstag. Det är alltså mycket lättare att kunna koncentrera sig om på det man är bra på om man är vän med sina misstag än om man fruktar dem och oroar sig över dem. Kommer de så stoppa ner med dem i den mentala ryggsäcken och spar dem till coaching och träning.

Träningen är det tillfälle då misstag ska hanteras och tränas bort. Om tekniken inte sitter så är det nu den ska filas på. Däremot gäller det att inte undvika att göra misstagen utan jobba med den motoriska och mentala inlärningen. Inte frukta, oroa eller undvika utan systematiskt träna på sin mentala eller motoriska förändringsbara delar (använder inte ordet brister). Försök och se dessa förändringsbara delar i din motoriska eller mentala utveckling som något jätte bra och positivt. Något du kan förbättra och bli en bättre idrottare eller människa av.

Tänk om du är kroppsbyggare, skidåkare eller fotbollsspelare och inte hade några förändringsbara delar.
Tragiskt nog blev du aldrig bättre isf. För du hade ju inget att träna på.

Så det gäller att fokusera på rätt sak under tävling och träning. Tänk också på att inte hela tiden under träning fokusera på att få kontroll på dina förändringsbara delar. Om du gör det så blir ofta det stelt och sönderfallet. Du måste också köra pass där du försöker få in känslan och flytet för det du tränat in.

Den enda motivationen du kan ha kontroll på är din egen tanke runt dina förändringsbara delar, framgångar och positiva upplevelser.

Må väl mina vänner!
IMG_1156