Se till att det vänder…

Jag var och spelade Padel igår med Pernilla, Anna & Krister. Jag har ju inte spelat på några månader så jag tyckte det var dags att damma av racket och erfarenheterna. Mycket riktigt blev det en del missar som annars inte skulle göras på grund av lite klantiga saker som positionering på banan och en del slag som man kanske inte skulle slå i just “dom” tillfällena. Men skam den som ger sig, förlust i första matchen men vinst i andra 😀

När jag kom hem och duschade så kom genast tankarna om hur man faktiskt kan vända negativa stunder till något positivt, och ta lärdom av dom så jag skrev ner en liten sammanfattning nedan…

Alltför ofta är det första vi gör när motgångar dyker upp är att lägga fokus på det negativa och alla problemen i våra liv. Misslyckande och motgångar finns bara i våra liv för att hjälpa oss, inte skada oss. Det är oerhört viktigt att aldrig glömmer denna sanning.

För att förvandla misslyckande till en gåva och växa genom de tuffa tiderna istället för att bara slumpvis gå igenom dem, måste du börja fokusera på sätt att faktiskt lösa situationen. Många människor låter deras sinne vandra mot det negativa, vilket sedan uppmanar dem att fokusera på fler problem istället för att söka efter sätt att lösa situationen och växa ut ur den.

De individer och företag som klarar enorma bakslag och faktiskt växer på grund av dem är de som fokuserar på lösningar, inte fler problem. Titta på Thomas Edison för ett snabbt exempel. Hans uthållighet att ständigt söka efter lösningar efter att ha mött ett misslyckande efter det andra är ett utmärkt exempel på den fulla vikten av att fokusera på sätt att gå vidare.

Misslyckande är aldrig ett slutresultat om du inte gör det så. Edison använde varje upplevelse för att komma ett steg närmare var han försökte gå hela tiden. Detta är samma typ av tankesätt som vi behöver tillämpa för våra egna liv och företag när misslyckanden och motgången slår till.

Att ta sig tid att helt analysera din situation i ensamhet, samtidigt som du fokuserar på lösningar istället för problem, kan vitalisera ditt sinne och hjälpa dig att fokusera på vart du är på väg, hur du känner dig, och ännu viktigare, hur du ser misslyckande från det ögonblicket.

Om du tänker länge och hårt nog, oavsett hur illa din situation kan vara, finns lösningarna. Denna typ av tänkande kan vara en total spelväxlare för just dig.