Saker om livet jag önskar att jag kunde resa tillbaka i tiden och intala mig själv….


De flesta av oss har någon gång, funderat på vad vi skulle göra om vi kunde resa tillbaka i tiden. Kanske vi skulle ge oss några heta investeringsrådgivning och bli miljonärer, eller ändra historien till det bättre, eller bevittna en historisk händelse som man önskar såg.
Om jag kunde resa tillbaka i tiden och göra en sak, skulle jag inte fuska på aktiemarknaden , eller ha ihjäl någon som skadat många. Jag skulle helt enkelt ge mig några ord av rådgivning.
Nedan följer några av de viktigaste lärdomar jag har lärt i livs från böcker från hårdnackad erfarenhet från vänner, lärare och mentorer mycket klokare än mig själv. En del av dessa lärdomar tog mig en mycket lång tid att inlärning och medan jag önskar att jag kunde ha lärt dem snabbare, skulle det ha tagit mig ännu längre om jag inte behövde hjälp.
Tyvärr kan vi inte tidsresor, men vad vi kan göra är att lära av andra, vilket är en fan av mycket snabbare än att försöka lista ut saker själva.

Naturlig talang är oftast en myt
Tiger Woods började lära sig spela golf när han var ett år gammal. Det mesta av vad vi tycker om som naturliga talang är egentligen bara ett resultat av att ha startat praktiken tidigt.

För att bli bra på något, måste du älska processen
De människor som får bra på signeringslåtar är de som njuter av sångskalor och gör uppvärmnings- övningar. De människor som är riktigt bra på basket är de som gillar att göra dribblingar och upplägget. Framgångsrika online företagare njuter inte bara av att tjäna pengar; de tycker om att göra saker som att skriva artiklar eller hantera ad campaigns. Alla vill ha resultat, men för att vara motiverade att arbeta för det, dag ut och dag in, måste du lära dig att få lite glädje av processen.

Negativitet och positivitet kan vara bara på olika sätt
Om du är alltför negativ, kommer du skrämma dig för att du försöker göra saker, få hängs allt för ofta upp på tidigare misslyckanden, och det kommer inte att bli kul att vara runt. Om du är alltför positiv, kommer du att övermodig, misslyckas med att förutse hur era planer kan gå snett, och ständigt låta dig skymma undan för dina misslyckanden, utan att lära av dem.
Bättre att vara hoppfull, men också objektiv och realistisk. Förutse hur saker kan gå fel, och gör beredskapsplaner. Analysera dina misslyckanden och lära av dem, utan att slå dig själv.

Var aldrig avvisande för saker du inte förstår
Om någon säger ”Jag förstår inte hur någon kan vilja göra X,” vad de brukar menar är att ”X är dum.” Men är din förståelse ett misslyckande från din sida? Varje gång du befinner dig vara avvisande av något du inte förstår, gör ett försök att förstå den i stället. Varje gång du frågar en retorisk fråga du inte vet svaret på, försöka ställa det som en vanlig fråga i stället.

Gör det bekvämt att inte ha en åsikt
Det är viktigt att kunna motivera era åsikter, men allt är inte viktigt nog för dig att sätta en hel del forskning. Alltför ofta känner vi skyldiga att ha en åsikter om varje ämne som ligger framför oss. Gör inte. Om någon frågar dig om din åsikt om ett ämne som du inte har tänkt på tidigare, behöver du inte “göra upp” på plats, men du kan erkänna att du inte har tänkt på det ännu, behåller du förmågan att bilda en välinformerad åsikt senare.

”Jag bryr mig inte vad folk tycker om mig” är skitsnack
När någon säger att de inte bryr sig vad folk tycker om dem, det betyder bara att de verkligen vill ses som någon som inte bryr sig om vad folk tycker om dem. I själva verket ska du bry dig vad folk tycker om dig- men inte alla. Räkna ut vem som är en bra människokännare och visa sina åsikter på dig som användbar feedback- men ignorerar de flesta alla andra.