Har du förmågan?

”Du behöver inte övervinna utmaningar genom att göra dem mindre, gör dig själv lite större.” – John C. Maxwell

När det gäller att få resultat, krävs det motivation och förmåga.
Motivation får saker att hända. Där det inte finns vilja, finns det inget sätt.

Ett av de bästa sätten att förbättra den personliga effektiviteten är att behärska din motivation och hitta din enhet.

Motivation – anledningen, åtgärder, önskningar och behov.

Om du kan behärska motivation, kan du ta itu med livets motgångar, samt inspirera dig att alltid hitta en väg framåt och skapa nya upplevelser för dig själv och följa din tillväxt. I det här inlägget kommer jag avmystifiera motivation och ge dig motivation verktyg som verkligen fungerar.

Motivation, teknik för resultat

Jag har testat metoder för resultat. Låt oss börja med något sammanhang. Jag lärde mig inte motivation från teorier och böcker, även om jag har testat många modeller och jag har läst en hel del böcker. Jag har lärt mig hur man motiverar mig själv och andra genom att handla med några av de värsta motivationsfrågor dag ut och dag in, under år av övning.

Genom att vända mina projekt till spännande episka äventyr och hjälpa människor släppa loss sitt bästa är en av mina viktigaste framgångsmönster.

Innan jag förklarar mer om motivation, vill jag ge dig några beprövade metoder som du kan använda för att förbättra din motivation.

Här är några sätt att hitta din enhet och få resultat:

  1. Anslut till dina värderingar.

Detta är den ultimata hemligheten. Om du kan ansluta det arbete du gör dina värderingar, även i små sätt, kan du ändra ditt spel.

En av mina värderingar är att lära och tillväxt.

  1. Hitta ditt VARFÖR.

Räkna ut ett övertygande syfte. Göra detta till en one-liner.

Till exempel när jag faller av hästen, jag påminna mig själv jag är här för att ”göra andra bra.”

Detta får mig tillbaka på rätt spår, dela det bästa av vad jag vet.

  1. Ändra varför.

Ibland du gör saker av fel anledning. Gör du denna uppgift att få det gjort, eller att lära sig något nytt? Bara flytta din varför kan tända elden.

  1. Ändra ditt HUR.

Du kan omedelbart hitta dina uppgifter roligare genom att skifta från att få dem gjort, att göra dem rätt. Jag tänker på det som behärska dina egenskaper, gör det listigt.

Ibland är långsammare är bättre. Andra gånger är nyckeln till att göra det till ett spel och faktiskt påskynda den. Du kan ställa in tidsgränser och tävla mot klockan.

  1. Kom ihåg känslan.

Bläddra igenom ditt huvud med filmer och scener är en av de snabbaste sätten att ändra hur du känner. Kom ihåg hur det känns. Hur kände du dig under din första kyss? Vad sägs om att lägga på gräset på en solig dag? När du mår bra, du hittar din motivation snabbare.

  1. Växla till tidigare, nuvarande eller framtiden.

Ibland måste man vara här nu. Ibland här suger just nu. Det fina med skiftande saker är att du kan visualisera en mer övertygande framtid, eller komma ihåg en mer njutbar förflutna.

Samtidigt, om du fånga dig själv “bostad” på ett smärtsamt förflutet, att komma tillbaka till just här, just nu, och hitta glädjen i ögonblicket.

Du förbättrar din tids kunskaper med praktik.

  1. Hitta en meningsfull metafor.

Den mest kraftfulla sak du kan göra är att hitta en metafor som ansluter till dina värderingar. Det är därför jag vänder mina projekt till ”episka äventyr.”

  1. vidta åtgärder.

Här är en hemlighet som du säkert redan vet, som kan förändra ditt liv. ”Action” ofta kommer före motivation. Du börjar helt enkelt göra en aktivitet och sedan din motivation sparkar in.

Nike var rätt med ”Just do it.” Till exempel, jag vet inte alltid ser fram emot min träning, men när jag börjar jag mitt flöde känns allt bara bra.

  1. Länk till goda känslor.

Hitta ett sätt att koppla saker att goda känslor. Till exempel, spela din favoritlåt när du gör något du inte vill göra. Det måste vara en låt som gör att du känner så stor att den överskuggar smärtan av uppgiften. Det är svårt att berätta för dig själv att du inte gillar något när det känns så bra.

Ett liknande tillvägagångssätt är att hitta just DITT ledmotiv.

  1. Imponera dig själv först.

Detta är hur människor som Peter Jackson eller James Cameron eller Stephenie Meyer inspirerar sig själva. De gör filmer eller skriver böcker som imponerar, de ansluter!