Rehab med Muskelstimulering / Rehab with Muscle Stimulation

För två dagar sedan så fick jag en ny sponsor så jag har tecknat ett 2års kontrakt med företaget DJO Global som tillverkar olika hjälpmedel vad det gäller rehab bland annat.
Kände mig väldigt speciell då dom förklarar att dom endast sponsrar personer på landslagsnivå och tour de france team, men dom gjorde ett undantag då dom kände att det här kan vara en bra utvärdering med mig och mitt ändamål.
Så det kom hem två personer till mig igår som visade hur det går till vad gällande muskelstimulering, dom började med att visa produkten (en Compex Wireless) som skall hjälpa mig att “hitta” tillbaka till mina muskler som jag inte använder i benet som jag har amputerat foten på. Så dom satte igång, fäste elektråderna på musklerna och startade igång programmet och jag måste säga att jag blev förvånad hur det kändes. Samtidigt som jag spänner muskeln kommer det en ström till muskeln som gör att den används riktigt ordentligt (och ja det gjorde ont i början). Men det var bara att härda ut och köra alla program under ca 40 minuter och sedan skriva ner hur jag upplevde allt, jag var helt genomsvettig efter och kände som om jag hade flyttat ett hus med mina ben, hade bara en tanke: -Det här ska bli bra och jag ska klara mitt mål!
Nu när jag vakande imorse trodde jag att jag skulle ha träningsvärk, men döm av min förvåning så spänner det ytterst lite så jag får nog öka på spänningen lite på Compexen så att jag inte kan gå imorgon.
Idag ska jag upp till sjukhuset och få lite mer träning och stöd vad det gäller löpningen så det kommer en ny uppdatering imorgon om hur jag mår. Ha det så bra nu alla / Johan Holst
Länk till DJO Global: http://www.djoglobal.se/
Länk till Compex Wireless: https://www.compexwireless.com/

IMG_8440 DSC_0392
Two days ago I got a new sponsor so I have signed a 2 year contract with the company DJO Global, which manufactures various means in terms of rehab, among other things.
Felt very special when they explain that they only sponsor people on the national level and tour de france team, but they made an exception as they felt that this might be a good evaluation with me and my purposes.
So it came home two people to me yesterday that showed how to do what the current muscle stimulation , they began by showing the product (a Compex Wireless) which will help me to “find” back to my muscles that I did not use the leg as I have amputated foot on. So they set off, mounted it on muscles and started running the program and I must say I was surprised by how it felt. While I contract the muscle, it will stream to the muscle that allows it to be used properly properly (and yes it hurt at first). But it was only to endure and run any programs for about 40 minutes and then write down how I experienced it all, I was totally in sweat after and felt like I had moved a house with my legs, had only one thought: -ll be fine and I’ll meet my goal !
Now when I woke up this morning, I thought I would have muscle soreness , but imagine my surprise as it spans the extremely low so I ‘ll have to increase the tension a bit on Compexen so that I cant go tomorrow.
Today I’m going up to the hospital and get some more training and support in terms of the run so it will be a new update tomorrow on how I feel. All the best now all / Johan Holst

Link to DJO Global: http://www.djoglobal.se/
Link to Compex Wireless: https://www.compexwireless.com/