Rehab med muskelstimulator / Rehab with Musclestimulator

Kom precis hem från sjukhuset där jag träffade min sjukgymnast och vi skulle testa att få igång lårmuskulaturen på högerbenet så vi testade först med en CEFAR REHAB X2 och det är en muskelstimulator avsedd för rehabilitering med tanke på att jag inte klarar så mycket just nu så får man försöka “väcka” musklerna med lite ström. Jag ska tillbaka dit nästa vecka för att prova igen för man märker inget med bara en behandling. Har en liten fundering på om jag ska ringa företaget som tillverkar dom och kolla om var jag kan köpa en egen så jag kan ha hemma.
Efter vi testat det så gick vi över till stegträning med djupa steg så låren fick jobba lite och det gick ganska bra om jag kunde ha något att hålla i så jag inte tappade balansen. Så det ägnade vi oss åt i 20 min.
Sedan var det bara att byta om och på med löparprotesen då min sjukgymnast ville kolla min steglängd när jag springer (för det gör ont när jag sätter ner benet) så jag inte skadar något. Och som vi misstänkte så tar jag för långt steg med högerbenet så det kommer att få ändras så jag springer med kortare steg i framtiden. Nu ska jag försöka få i mig något att äta. Hoppas att ni har en underbar dag. / Johan Holst
wpid-DSC_0336.jpg

Just got home from the hospital where I met my physiotherapist and we would try to get up and running thigh muscles on the right leg so we tested first with a CEFAR REHAB X2 and it is a muscle stimulator intended for rehabilitation given that I can not handle so much right now for all try to “wake up” the muscles with little power. I’m going back there next week to try again for noticing nothing with just one treatment. Have a little reflection on whether I should call the company that manufactures them and see if I can buy your own so I can have at home. After we tested it, we went over to step workout with deep steps so your thighs got to work a little and it went pretty well if I could have something to grab so I didn’t lost my balance. So we devoted ourselves to 20 minutes.
Then it was just to switch on and off with my flex-run foot when my physical therapist wanted to check my stride when I run (it hurts when I put down the leg) so I do not damage anything. And as we suspected , I’ll take to long step with my right leg so it will have changed so I’m running with shorter steps in the future. Now I’ll try to get me something to eat. Hope you have a wonderful day. / Johan Holst