NU är det gjort 21km med protes!

Jag kan börja med att gå igenom lite hur det var att springa och jag måste säga att fram till 7 km var det helt okej, vi började kanske lite hårt då vi gjorde första 5 km på en halvtimme för att sedan passera milen på 70 minuter.
Jag hade några stycken som sprang med mig, André, Amanda, Mika, Marcus & Peter.
Marcus fick lite känningar i benet i början så Mika sa att vi skulle fortsätta så skulle dom komma ikapp och ja det gjorde dom (dom sprang tom om oss utan att märka det), vi hade bestämt att ville man rycka eller sakta in så var det helt okej, vi skulle ses vid bilen efter. Men när vi kom till 14km så började det bli riktigt jobbigt vad det gäller smärtläget och jag visste nästan inte vad jag skulle ta mig till, det blixtrade till varje gång jag tog ett kliv med protesen och jag var tvungen att börja “vårda” benet, så vid denna tidpunkten blev det full fokus på att ta mig runt och inte bry mig om någon sluttid.
André, Amanda & Peter pushade på som bara den att “vi SKA ta oss runt” och vi började springa igen, men det blev bara löpning i någon kilometer sedan var det dags att behöva vila benet igen, det kändes som hela benet bara brann, det gjorde bara fruktansvärt ont men jag hade bara tanken  på att fullfölja loppet och sedan får vi se hur jag mår efter. När vi började komma till 20km så började lättnaden komma och då beslutade vi att vi springer sista biten in i mål oavsett hur vi mår.
Och det gjorde vi, VI KLARADE GÖTEBORGSVARVET 2014.
21Km med en löparprotes 2 år efter amputation, jag måste få slå mig på bröstet och säga att jag är stolt över mig själv, (och mina medlöpare som följde med på resan).
När vi hade kommit i mål så blev jag otroligt glad och det kom tårar så jag fick gå åt sidan samt sätta mig vid ett bord, efter några sekunder fick jag en klapp på axeln och då såg jag att det var en av reportrarna som intervjuade folk som tagit sig i mål.
Han sa: -Vi har reklam nu men vi kör om 5 minuter igen, klarar du det?. Ok svarade jag bara.
Under intervjuven så visades allt på storbildsskärmarna samt att hela målområdet klappade och gav mig ett fantastiskt stöd så jag blev rörd. Efter det kom tidningarnas reportrar som ville ha bilder samt en kommentar om hur det var mm.
Imorgon blir det intervju i Sveriges radio P4 sjuhärad kl 07:30.
Här nedan ser ni en intervju efter jag hade kommit i mål.


Foto: GT.se

Artikel i GT – http://www.expressen.se/gt/goteborgsvarvet/tvingades-amputera–nu-springer-han-varvet/

Så nu är detta gjort och jag vill tacka mina vänner och SPONSORER för all hjälp, ni har varit underbara.
NU siktar vi på nästa utmaning och det är Kebnekaise i slutet av sommaren.
Nu blir det till att vila resten av dagen!. / Johan Holst