Radiointervju och dagsform / Radio Interview and emotional state

Kom precis till jobbet från att ha varit på intervju hos Sveriges Radio P4 Sjuhärad  där man tog upp min löpning om hur det var att springa med en protes och hur jag mår idag.
Själva intervjun var ungefär som jag hade förväntat mig, kort och koncentrerad, det var ju en kille till som var med vid inslaget och det var arrangören för Borås Action Run som skall gå av stapeln nu på lördag, och NEJ jag skall inte vara med!.
2014-05-19 07.51.05
Men det roliga är att det blev en sådan mediehysteri kring att jag sprang Göteborgsvarvet, vet inte riktigt om jag själv förstår vad jag har klarat av om jag skall vara ärlig, när vi kom i mål så var jag fruktansvärt besviken för att jag hade inte klarat tiden som önskat, men till kvällen när jag pratade med vänner och bekanta så fick jag lite utskällningar för jag var så ödmjuk och inte kunde ta åt mig äran för jag hade gjort något beundransvärt. Men nu efter 2 dagar börjar det smälta in att jag har faktiskt gjort något otroligt och det var att göra en halvmara 2 år efter amputation av min högerfot.  Nu när det är gjort så kommer mina nästa utmaningar och det är att bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise, vilket skall avklaras i aug/sep.
Jag har också lite planer på att springa kretsloppet som är nu i september, det är distansen 10km så där får jag nog bita mig i läppen och träna ordentligt så jag kommer på en hyfsat bra tid i alla fall.
Ska försöka ta mig till sjukhuset också för att kolla mitt ben samt få en liten överblick på hur jag skall lösa en ny sula till protesen, för den ser inte ut att vara så bra!
Nu blir det att jobba lite, skriver mer lite senare… / Johan Holst

Radio Interview and emotional state!
Just got to work from being on the interview with Swedish Radio P4 Sjuhärad, it was about my running, how it was like to run with a prosthesis and how I feel today.
The interview went as I had expected, short and concentrated, it was another guy who were with  us  and he was the arranger for Boras Action Run which will take place this Saturday, and NO I will not be running it!.

But the funny thing is that it became such a media frenzy around that I ran Göteborgsvarvet, do not really know if myself understand what I have managed if I must be honest, when we got to the finish, I was terribly disappointed because I had not passed times as desired, but at night when I was talking to friends and acquaintances, I got a little name-calling because I was so humbled and could not take credit because I had done something admirable. But now after 2 days it starts to blend in that I have actually done something incredible and it was to do a half marathon two years after amputation of my right foot. Now that it’s done so will my next challenge be to climb the highest mountain in Sweden, Kebnekaise, which shall be accomplished in Aug/Sep,
I also have some plans on running Kretsloppet that is now in September, it is the distance 10km so where do I get enough bite my lip and train properly so I’m going to a pretty good time anyway.
Will try to take me to the hospital also to check my legs and get a little overview on how I should solve a new sole to the prosthesis, for it does not seem to be so good!
Now it will be to do some work, write more later … / Johan Holst