När är rätt tid för dig?

Några människor njuter runt sextiden under en jogg för att få sina hjärtan att tävla och få dem ”Upp-psykade” för dagen (undrar om det ens är ett ord haha). Andra skulle inte drömma om att svettas före middagstid, och föredrar en promenad runt grannskapet efter middagen. Men är någon tid på dagen den bästa tiden att träna?
Sanningen är att det inte finns några tillförlitliga bevis för att kalorierna bränns mer effektivt vid vissa tider på dagen. Men tiden på dagen kan påverka hur du känner när du tränar.

Det viktigaste, säger experter, är att välja en tid på dagen du kan hålla med, så att träning blir en vana.

Din ”kroppsklocka”

Din kropps cirkadiska rytm avgör om du är en nattuggla eller en tidig fågel, och det finns inte mycket du kan göra för att ändra det! (fint ord jag fann på nätet va haha)

Den cirkadiska rytmen styrs av 24-timmarsmönstret av jordens rotation. Dessa rytmer påverkar kroppsfunktioner som blodtryck, kroppstemperatur, hormonnivåer och hjärtfrekvens, som alla spelar en roll i din kropps beredskap för motion.

Att använda din kroppsklocka som en guide till när du ska gå en promenad eller slå på gymmet kan tyckas som en bra idé. Men det finns naturligtvis andra viktiga överväganden, till exempel familje- och arbetsplaner, eller en väns tillgänglighet att gå med dig.

Om du har problem med konsistens kan morgonen vara din bästa tid att träna, tror jag iaf.

Tänkandet är att de får sin övning innan andra påtryckningar kommer på varandra.
Ibland brukar jag träna innan klockan 6, för det är oavsett hur mycket jag än vill, om jag inte tränar på morgonen, kommer andra saker att klämmas in mellan.

Men om du tränar på morgonen, när kroppstemperaturen är lägre, bör du ägna lite mer tid att värma upp än du skulle senare på dagen.

Så jag hoppas att ni får en underbar måndag mina vänner!