Funderade lite idag, och skrev ner en del viktiga saker!

Oavsett vilken typ av person, det finns lärdomar att lära av dem. Personer med funktionsnedsättning är särskilt inflytelserika, eftersom våra svårigheter i livet inte är lätt att glömma. Vi går igenom varje dag med beslutsamhet och styrka, som många människor är överbebyggda av, medans många undrar om de skulle kunna göra samma sak.

Personer med funktionshinder lär sig så mycket under hela livet. Livslektioner som de skickliga människorna sällan får uppleva.

Att ha ett handikapp är definitivt svårt, men det är också ett av de rikaste klassrummen en människa kan uppleva också. Medan dessa inlärningsupplevelser är mer djupgående erfarna direkt, finns det några speciella symboler av visdom som vi kan gå vidare.

1) Sann lycka är verkligen möjligt i en “bruten” kropp.

De flesta säger att de hellre skulle dö än att leva med funktionshinder, vilket får mig att skratta. Det beror på att de flesta skickliga människor inte kan tänka sig att vara glada om deras kropp var någonsin permanent bruten. Men sanningen är att människans hjärna är väldigt skicklig att övergå till någon med funktionshinder, om du släpper det, det vill säga.

Jag trodde att jag aldrig skulle bli riktigt glad igen. Men några år efter att jag blev av med min smärta var jag glad. Jag hittade lycka genom att helt enkelt vara vid liv och genom familj och vänner. Jag önskar fortfarande att jag skulle ha två riktiga fötter igen, men sann lycka bor i mig med min protes.

2) Tålamod kan få dig igenom nästan vad som helst.

Du är beredd som ett litet barn hur viktigt tålamod är och som vuxen kommer du att se hur sant detta verkligen är. Men när du har ett funktionshinder krävs det tålamod på en helt ny nivå. Mycket ofta måste vi vänta längre för alla typer av saker och med tiden blir vi mästare på att besmästra den. Tålamod har till och med hjälpt mig emotionellt att komma över mina fysiska förmågor vid vissa tillfällen.

3) Olyckor kan och kommer att hända.

När du hör om att människor blir handikappade genom en olycka, tror du alltid att det aldrig skulle hända dig och du tittar nästan på det som en tv-show eller film – något som aldrig kan bli din verklighet. Men den kalla hårda sanningen är att olyckor som orsakar funktionshinder hända varje dag, och de kan sannolikt hända dig eller någon du känner. Verkligheten med denna möjlighet är konkret i alla liv, men när du har funktionshinder är du bara lite mer medveten om det.

4) Handikapp kan hända med någon.

Kanske har du inga medfödda funktionshinder din familj, men säg att din första baby hade cerebral pares. Det är chockerande att plötsligt hitta dig själv i lägret som antingen är handikappat eller familjemedlem i en. Visheten här är att aldrig glömma att vi är alla ofullkomliga fysiska varelser, och att aldrig tro att du är befriad. Vi kommer alla att dö en dag och vi är alla mänskliga.

5) Svettas inte de små sakerna.

Eftersom funktionshinder kan vara ganska stressande – brutna rullstolar, sjukskyddsavbrott, vårdgivare slutar plötsligt – vi lär oss tidigt att inte låta våra stressnivåer bli för höga. Om vi ​​gjorde det skulle ingen av oss göra det över 40. Vi konfronteras med galna saker hela tiden, så vi lär oss att prioritera vad som verkligen är värt att freaka över. Det är därför som så många av oss verkar så gnälliga. Filmen är utsåld? Restaurangen har en två timmars väntan? Ingen biggie. Det kan alltid bli värre.

6) Att vara annorlunda är ett tillfälle.

De flesta människor gillar inte att vara annorlunda eller stå ut. Du har de utåtgående Venice Beach-typens människor i världen, men i allmänhet vill de flesta inte märkas. Men det är inte så illa som du skulle tro. Faktum är att när du lever livet som någon som är annorlunda lär du dig genast det har sina svala stunder. Du får träffa fantastiska människor och komma in på speciella möjligheter. När du är vanilj, märker ingen.

7) Inpassning är överskattad.

När du har ett funktionshinder, har du ganska mycket ett helt gratiskort för att vara exakt vem du vill vara eftersom du är inpassad med “in” -mängden är omöjligt ändå och att omfamna detta kan vara en av de mest frigörande känslorna någonsin. Du behöver inte passa in för att må bra för dig själv eller för att tro att du “hör hemma”. Du hör till dig själv, vi vet det här. Och den känslan är fantastisk.

8) Du kan inte döma en person efter deras utseende.

Du hör det hela tiden, inte döma en bok genom dess omslag. Från Stephen Hawking, en man i rullstol som inte kan tala och är en av världens smartaste människor till Francesco Clark, en quadriplegic och VD för ett stort skönhetsproduktföretag, tror aldrig någonsin att ett handikapp är rättvist mot någon. Vem är inte imponerande eller framgångsrik. Du vet aldrig vad någon med funktionshinder kan.

9) Livet är kort. Omfamna allt.

Att ha ett handikapp kan också ha en inverkan på din livslängd. För många av oss är det inte troligt att man kommer att leva till 95, och därför har de flesta funktionshindrade räknat ut hemligheten i livet – njut varje dag som om det var vår sista. Vi försöker alla att göra detta på vår egen väg, men många av oss misslyckas.
Personer med funktionsnedsättning har dock blivit jag, och jag njuter av varje sekund jag får dagligen!