Motivationen kommer från människor omkring dig….

Johan Holst. Photo by Marcus Ronnemar
Oavsett om vi insåg det eller inte blir vi som de 5 personer vi tillbringar mest tid med. Vi börjar bete oss som dem, tänka som dem, se ut som dem, vi tar till och med beslut baserat på vad vi tror att de vill att vi ska göra.

Det finns till exempel många forskningsresultat som visar att vi är mer benägna att gå upp i vikt om en nära vän eller en familjemedlem blir överviktig. På samma sätt är vi mer benägna att delta i ett träningsprogram om vi omger oss med de välmående och hälsorienterade människorna.

Så vilka är de fem bästa influenserna i ditt liv? Får de dig att känna dig positiv? Inspirerar och motiverar de dig att vara den bästa versionen av dig själv? Stödjer och uppmuntrar de dig att uppnå dina mål? Eller säger de dig att “det går inte att göra”, “det är inte möjligt”, “du är inte tillräckligt bra”, “du kommer sannolikt att misslyckas”.

Om du känner dig känslomässigt tömd av de energiska vampyrerna i ditt liv kanske du vill avgifta ditt liv och bli av med de relationer som inte tjänar dig på ett positivt sätt.

De negativa människorna, nejsägarna, de kroniska klagarna är som ett mörkt moln över din gränslösa potential. De håller dig tillbaka och avskräcker dig från att ens försöka eftersom de är rädda att om du lyckas kommer du att bevisa dem fel.

Ha modet att ta bort de negativa människorna från ditt liv och se hur din energi och entusiasm automatiskt blommar. Att släppa relationerna som inte tjänar oss är ett kritiskt steg om vi vill bli mer positiva, uppfyllda och framgångsrika.

Att avgifta ditt liv från negativa påverkare gör det också möjligt för dig att bli den person du verkligen vill vara. Du kommer att befria dig från konstant bedömning, negativitet och brist på stöd.

Här är vad du kan göra:

Håll dig borta från kroniska klagande.
Sluta delta i meningslösa samtal.
Dela bara dina idéer med människor som är stödjande eller villiga att ge konstruktiv kritik.
Minimera dina interaktioner med “vänner”, kollegor och familjemedlemmar som är negativa, nedslående och bittra.
Sluta titta på TV och läs negativa inlägg på sociala medier (ja, vanliga medier är ett stort negativt inflytande i våra liv!).
Omge dig med positiva och framgångsrika människor (kom ihåg att vi blir som de fem bästa vi spenderar vår tid med!).
Hitta nya, likasinnade vänner, gå med i nätverk och supportgrupper, eller hitta en positiv tränare eller en mentor.
Om du vill göra en positiv förändring i ditt liv, kom ihåg att människorna omkring dig har ett kritiskt inflytande på din energi, tillväxt och sannolikhet för framgång.

Positiva människor får fram det bästa i dig och får dig att känna dig motiverad och glad. De hjälper dig när du är i nöd, uppmuntrar dig att följa dina drömmar och är där för att fira dina framgångar eller stödja dig när du går förbi dina utmaningar. Välj dina topp 5 klokt!