Livet går vidare, nu gäller det att blicka framåt!


Innan du kan gå vidare är det så viktigt att du släpper det som varit. När du släppt taget är det bara då att du verkligen kan gå vidare.

Jag vet att vi ibland är rädda för att släppa taget. Vi är rädda för att det inte skulle bli något bättre. Att det var bekvämare för dig att hålla fast vid något som var bekant. Kanske blir vi rädda för att vi aldrig kommer att få det vi just haft. Vi tror att om vi fortsätter att hålla på, kommer de känslor som följde med personen eller erfarenheten att räcka till dig. Men det kommer inte, i stället, kommer du alltid att känna ett tomrum.

De säger att du inte vet vad du har förrän den är borta. Men jag kan berätta det här. Allt som du kände och upplevde, det var allt väldigt riktigt. Och kanske kommer du att känna eller uppleva samma sak igen eller kanske du aldrig vill. Eller kanske kommer du att känna något ännu bättre. Men hur skulle du veta om du stannar fast och bedövad?

Jag kan också berätta det här. Du har fortfarande det här ögonblicket. Du vet inte vad som kan vara om du inte gör det mesta av din dyrbara tid. Låt inte det mesta av din tid gå i slöseri med någonting som du aldrig kan förändra – ditt förflutna. Du har fortfarande det här livet för att skapa mer minnen. Fortsätt så att du kan känna och uppleva igen. Du kan inte ändra eller ta tillbaka det förflutna men du kan ändra den framtidens väg som du rättvis förtjänar.

Du måste släppa för dig själv. Du kommer bara att skada dig själv om du inte har det.

Att släppa är den svåraste delen. När du har släppt taget ska det vara enkelt. Om du tycker att det är svårt för dig att flytta på det är det förmodligen för att du inte släppt ensam ännu. Du vet att du har släppt taget när du känner dig nöjd. Det finns en fred. En glädje. En känsla av en ny början när du gör det.

Livet handlar egentligen om de val vi gör. Även om händelsen var utanför din egen kontroll har du valet hur du ska svara på det. Du har också valet att ge dig tillstånd att fortsätta. Allt du behöver göra är att ge tillstånd av vad som gör ont för att du ska lämna. Och när det lämnar går inte att jaga eftersom jagar är ett tecken på att du inte släppt taget.