– Låt inte vintervädret förstöra dagen!

Efter dagar med enkelsiffriga temperaturer och friluftsklarheter är många helt enkelt sjuka och tröttna på vinterväder. Och när jag säger trött, menar jag, bokstavligen trött. Faktum är att den bittra förkylningen för många har skett på scheman, allt är tillräckligt för att få vissa att känna för att krypa tillbaka i sängen och dvala till våren. Men som förförisk som en varm säng kan vara på en kall förmiddag, kan uppehåll i sängen för länge leda till störd sömn och ett sovande fall av vinterns brus. Det här är de tider när vi måste motstå strävan att dvala och tvinga oss att komma igång. Låt inte vinterkylan störa din sömn och ditt humör.

Genom att upprätthålla ett regelbundet sömnschema baserat på tillräckliga timmar med kvalitetssömn kan du undvika ökad risk för sömnstörning som kommer från sömnstörande. Och nu när du vet att sömnstörning är ett normalt biologiskt tillstånd utan känt medel, är mitt bästa råd att bara tvinga dig ur sängen så fort som möjligt. Tänk inte på det. Använd de uppfriskande temperaturerna till din fördel genom att kasta av täcken och omedelbart lägga fötterna på golvet. När du har gjort det, är den svåraste delen av slaget gjort. Hoppa några jacks, push-ups eller springa på plats innan den varma duschen resar kroppen och hjärnan, samt hjälpa till att få blodet att pumpa och skaka av “spindelnätet”.

Visst, jag vet dessa temperaturer är obehagliga, det finns ingen väg runt det, men att ta hand om dig själv och hitta små stunder av njutning under dagen kan hjälpa dig att undvika vinterns mörker och hålla ditt sömnschema intakt. Visa själv en vänlighet med en speciell latte eller annan behandling. Ge dig själv tid att prova en ny övningsklass – nu skulle det vara kul att prova “het yoga” mani – få en bra träning och känna sig varm för en förändring. Tanken här är att minska tendensen att glida i negativa humör genom att öka mängden roliga aktiviteter i ditt liv. Ta dig tid och skriv själv en lista över praktiska, men roliga aktiviteter och se till att du gör minst en om dagen. Ha en riktigt skön dag, öka upp till nivå två imorgon!.

Bjuder på en gamar goding till film som jag brukar skratta åt!