Klart glädjen finns!

Jag skriver ofta om att hitta glädjen i livet.
Det kan komma från en ojämn men effektiv dag på jobbet eller från att rensa ditt hem. Eller från att lära sig att släppa och gå vidare i livet.
Att lära sig släppa ett förhållande, något annat i ditt förflutna, om något som bara är en oväsentlig distraktion eller att försöka kontrollera vad du inte kan kontrollera kan frigöra stora mängder energi och den tid du måste använda för något bättre och mer uppfyllande. Det är inte alltid lätt. Men det kan vara livsförändrande.

Varför är det ibland svårt att släppa någonting?

Tja, för att vara ärlig finns det fördelar och fördelar att inte släppa taget. Åtminstone för omedelbar tillfredsställelse och på kort sikt.

Du kommer att fortsätta att känna att du har rätt. Och känna att den andra personen har fel. Och det kan vara en trevlig känsla och ett sätt att titta på situationen.
Du kan anta offrets roll. Och få uppmärksamhet, stöd och komfort från andra människor.
Du behöver inte gå ut i skrämmande okänt. Du kan hålla fast vid vad du vet istället, vad som är välbekant och säkert även om det nu bara är en dröm om vad du en gång hade.

Jag har inte släppt bort saker i det förflutna på grund av dessa skäl. Jag fördröjer ibland ibland att släppa saker på grund av dessa fördelar ovan.
Men jag är också medveten om att de är något jag får ut av att inte släppa. Och jag vet att i slutändan är de inte värda det.

När du accepterar vad som är, så har det hänt att det blir lättare att släppa taget.

Varför?

För när du fortfarande kämpar i ditt sinne mot vad som hänt, matar du det här minnet eller situationen med mer energi.
Du gör vad någon sa eller gjorde ännu större och mer kraftfull i ditt sinne än det kunde ha varit i verkligheten.

Problemet med ditt minne om situationen blir mindre kraftfullt i ditt sinne. Du känner dig inte så upprörd eller ledsen om det som du gjorde tidigare. Du blir mindre emotionellt kopplad till den.

Och så blir det lättare att släppa taget och för att du ska gå vidare med ditt liv.