Inte så roligt besked igår / Not so funny statement yesterday

Jag var på sjukhuset igår och träffade läkare samt sjukgymnaster för att kolla mitt ben.
Och det verkar som om jag har fått en släng av ett så kallat “löparknä” då det är senan som sträcker sig längs lårmuskeln som har fått sig en smäll under göteborgsvarvet.
Orsaken är att proteshylsan har skavt mot benet under de 21km som jag sprang och då blir det lite irriterat eller vad man skall säga, ja ni kan ju kolla på bilderna nedan.
loparkna IMG_20140603_062321
Precis på utsidan strax ovanför knät så är det svullet en aning och det känns som om jag har en liten kapsel fylld med vätska där inne, och ja det gör ont men så länge det inte är varmt så är det ingen fara säger dom på sjukhuset.
Nu träffade jag en läkare lite snabbt bara så han kunde titta på det, och domen blev att INTE springa på en vecka och hålla mig lugn med benet, ta av vardagsprotesen så mycket som möjligt med tyckte han då det ligger och trycker på dagarna med.
Jag har ändå en liten magkänsla på att jag skall ringa min läkare på vårdcentralen så jag kan få till en röntgen och få bekräftat ordentligt att det är senan som är problemet.
Och jag skulle gärna vilja veta hur lång tid det kommer att ta innan jag kan börja löpträna igen.
Fick tag på min ingenjör Linus igår i alla fall så jag skall träffa han imorgon för att se om vi kan justera hylsan lite att den inte klämmer så mycket ovanför knät, visst kommer jag förlora lite stabilitet men jag kommer ju då kunna springa ordentligt utan att jag får ont just på det stället. Men jag vet att jag ändå skall vara tacksam att det “bara” blev denna skadan efter varvet för det kunde lika gärna ha varit köttsår sa läkaren till mig igår.
Nu blir det lite kaffe sen jobb, så jag skriver senare igen (och denna gången gör jag det med) / Johan Holst

Not so funny statement yesterday.
I was in the hospital yesterday and met the doctors and physiotherapists to check my leg.
And it seems that I have caught some of the so-called ” runner’s knee ” because it is the tendon that stretches along the thigh muscle that has been a hit in Göteborgsvarvet.
The reason is that the prosthetic sleeve has chafed against the bone during the 21km as I was running and then it becomes a little irritated, or what to say, yes you can of course check out the pictures abowe.
Just on the outside just above the knee, it is swollen a little and it feels like I have a small capsule filled with fluid in there, and yes it hurts but as long as it’s not warm there is no danger they say in the hospital.
Now I met a doctor a little fast so he could watch it, and the judgment was to NOT run in a week and keep me calm, remove the everyday prosthesis as much as possible, he thought as it is and press the day with.
I still have a slight hunch that I should call my doctor at the health center so I can get to an X-ray and confirm firmly that it is the tendon that is the problem.
And I would love to know how long it will take before I can start it running again .
Got a hold of my engineer Linus yesterday anyway so I will meet him tomorrow to see if we can adjust the sleeve a bit that it does not pinch as much above the knee, sure I will lose some stability, but I will surely then be able to run properly without I get pain right at that spot. But I know I still should be grateful that it “only” got this injury after lap for it might as well have been a flesh wound the doctor said to me yesterday.
Now it gets a little coffee late job, so I’ll write later again (and this time I do it) / Johan Holst