Imorgon är det inspel och en ny utmaning!

Golfsäsongen är i full gång och det tävlas för fullt på landets klubbar. Att ställa upp i en golftävling är inte bara en drivkraft för att utvecklas och bli bättre som spelare – det är kul att tävla och mäta sina krafter mot andra.

Tvärtemot vad en del kanske tror behöver man inte alls vara särskilt ”duktig” för att spela tävling. Alla kan vara med och tävla på lika villkor oavsett handicap, hur länge man har spelat och vilken tävlingserfarenhet man har. Det finns tävlingar för alla spelarkategorier, från nybörjare till elit. Den som är ovan väljer med fördel tävlingar med enklare spelformer som inte ställer lika mycket krav på prestationen, till exempel scramble eller bästboll. Vill man ge sig själv en större utmaning är en slagtävling idealisk.

Men oavsett om du är en van tävlingsdeltagare eller just har anmält dig till din allra första klubbtävling är det smart att ägna lite tid åt förberedelser. Ju bättre förberedd du är inför tävlingen desto mer avslappnat kommer du också att kunna spela. Det kan handla om så enkla saker som att se till att utrustningen är i bra skick och bagen packad, att man äter en ordentlig frukost på tävlingsdagen eller är på plats på klubben i god tid för att hinna värma upp ordentligt innan tee off.

Man ska helt enkelt vara preparerad att kunna hantera alla möjliga och omöjliga situationer som kan tänkas inträffa. Ösregn kan exempelvis göra golfspelet till en rejäl mental utmaning, utöver den som tävlingen redan innebär. Men är du då förberedd kan du också hantera det lättare och fortsätta att spela bra.

Att bli nervös inför och under en golftävling är inte något konstigt, det blir ju till och med proffsen. Men slarviga förberedelser utgör ofta en större källa för nervositet och osäkerhet, vilket hindrar många från att våga ställa upp i en tävling. Ju bättre förberedd du är och ju mer du tävlar desto lättare kommer det också bli att hantera tävlingspressen.

Oavsett om det är en kompisutmaning, en klubbtävling eller kanske ett seriespel så kan du med lite enkla förberedelser se till att det blir en lyckad tävlingsdag. Åtminstone kan du ge dig själv de bästa förutsättningarna för det. Hitta glädjen i utmaningen och använd tävlingen som en sporre och en chans att förbättra både ditt spel och din handicap. Kanske kan jag till och med komma hem med något trevligt från prisbordet!

Nåväl, imorgon är det inspel på Handitouren och detta mina vänner är stort för mig, vi får se hur det går 🙂

13084179_1013113872108243_1674736426_n