Blev ett akutbesök igår!

Alla som någon gång suttit i ett väntrum på akuten vet den jobbiga känslan. Ovissheten när man får hjälp? Hur många timmar det tar tills man får träffa en läkare? Alltför många som varit patienter har vittnat om att de väntat för länge på akuten. Och där satt jag igår i ett X antal timmar för att få träffa en läkare.
IMG_20160509_164532
Varför jag satt just på akuten är ju för att jag hamnade där efter att jag  kollade mitt knä på vårdcentralen. Jag har inget emot att vänta, men bara för ni skall förstå hur frustrerande det var att sitta där så skall jag förklara lite. Jag kommer alltså dit med en akutremiss till röntgen och ortopeden, själva röntgen var klar på mindre än 10 minuter från att jag kom till sjukhuset, sen var det bara att väna på svaret på vad bilderna gav för resultat. Och att det skulle ta sju timmar att meddela är för mig en liten gåta, för i min värld så hade man kunnat klämma in svaret till mig långt innan dessa timmar hade gått. Sen förstår jag att det är människor som är riktigt dåliga som kommer in, och i ärlighetens namn så kände jag mig riktigt felplacerad på akuten om man säger så men jag blev ju skickad dit så jag hade inte så mycket val.
IMG_20160509_184909
När svaret väl kom så behövde man inte vara raketforskare för att veta vad de skulle säga, det är en en svullnad i knät och vi kan inte riktigt se allt för det är ju opererat så många gånger så vi vill gärna kolla lite noggrannare på detta så vi har skickat en remiss för en Magnetkameraröntgen, nu är det bara för dig att gå hem och vänta. Men HALLÅ, kunde ni inte ha sagt detta på telefon, så kunde jag ha sluppit ta upp er tid på akuten så andra med livshotande sjuka människor kunde få hjälp snabbare.
Nåja, nu är det bara att hoppas på att knät kommer hålla då Handitouren börjar i helgen, för jag SKA spela den!