Första träningen i år / First workout this year

Jag var på gymmet igår för första gången sedan 12:e december. Det är ju så att jag har dragit på mig ett sår precis under knäskålen som gör ont även till vardags, just det stället är belastningen ganska hög så fort protesen sitter på. Men igår beslutade jag mig för att ge träningen en chans, tejpade benet som bara den vid knät. Jag blev oerhört besviken när det kom till löpningen, jag ställde in hastigheten på 10 som vanligt och ställde lutningen på 2% för att få lite motstånd. Men redan efter 2km så kom krampen i vaden på högerbenet, vilket kan låta konstigt då jag inte har någon fot där och ja hur tänjer man ut muskeln då tror ni?, nej just det det går inte så det är bara att plågas den stund som det krampar. Så av med löparprotesen och på med den vanliga för att köra styrka, vilket gick bra, körde på exakt samma viktklass som när jag slutade för ca 4 veckor sedan så jag var nöjd. Det som gjorde extra ont så att tårarna sprutade var när jag gjorde den sista övningen som är benpress, jag har inte speciellt mycket vikt men nog för att det skulle börja smärta efter 2:a repetitionen, så när jag skulle ta de sista tagen kom en bekant samt instruktören och sa att jag skulle sluta innan jag skulle göra mig själv illa. Så jag tog mina saker och gick sakta men säkert hem till vilan… Nu är årets träning igång och det är full fokus nu! Hopas att ni har en underbar dag. / Johan Holst
DSC_0255
I was at the gym yesterday for the first time since Dec. 12 . The fact is that I have pulled on me a wound just below the kneecap that hurts even on weekdays, just that instead, the burden is quite high so fast denture sits on. But yesterday I decided to give the workout a try. Which made me extremely disappointed when it came to the run, I put the speed to 10 as usual and posed slope of 2 % to get a little resistance. But after just 2km came cramp in the calf of the right leg, which may sound strange since I do not have a foot in there and yes then how do I stretch to the muscle then do you think?, No, just that it can not so it’s just plagued the moment the cramp. So off with the runningsocket and on with the usual to do strength, which went well, ran the exact same weight class when I stopped for about 4 weeks ago so I was happy. What made extra pain so that the tears spurted was when I did the last exercise is the leg press, I do not have that much weight but enough that it would begin pain after 2nd run, the instructor said I would quit before I would make myself sick. So I took my things and went slowly home to rest … Now this year’s training started and it’s full focus now! Hope that you have a wonderful day. / Johan Holst