En vecka kvar till start, och även DU har tid att vara med!

Arena_Run_15feb_Insta_201601
Nu finns det några få dagar kvar att anmäla sig till vad jag tror kommer bli ett sjukt roligt event! Och JA jag menar Arena Run 2016, Jag får säga som Petter sa i Nyhetsmorgon: -Tänk er att det är som skeppsbrott i gymnastiken. (och det tror jag att många mår bra av)

Det är precis så jag tänker med och ni skall bara veta vad jag får höra dagligen av många människor. Att de vill verkligen börja träna, de har velat det i X antal år. De gillar att röra på mig, och vet hur viktigt det är för hälsan. Ändå blir det ingenting! De skaffar gymkort, köper joggingskor och hemma har de en crosstrainer som de försöker komma i gång med, men det tycks alltid komma någon förkylning eller trötthet i vägen.
Dessutom tycker hör man att de inte att jag har tid, det är liksom fullt upp med att pendla till jobbet, laga mat och vara med familjen – och när de väl är hemma vill ingen gå i väg någonstans. Hur ska de komma över den här tröskeln?

Jo de beskriver något som jag tror att många av oss upplever: Vi sätter upp ett mål, förbereder oss – och så blir det ingenting. Ofta är det för att vi inte vet varför vi sätter våra mål. Vi bara gör det. Till exempel: ”Mitt mål är att börja träna två gånger i veckan.”

Men att träna är egentligen inte ett mål. Att träna är ett medel för att uppnå någonting annat. Om vi funderar över vad det egentligen är vi vill uppnå brukar det bli mycket lättare att nå målen. Dels får vi automatiskt mer motivation, dels får vi större frihet i hur vi ska gå till väga.
Du säger att du tycker om att röra på dig och att du vet att det är viktigt för din hälsa. Om du använder de argumenten för att formulera ett mål skulle det kunna låta så här: ”Mitt mål är att ha en god hälsa och att ha roligt när jag rör på mig.”
Sedan kan du fundera över hur du ska gå till väga. Kanske kommer du fram till att crosstrainer och gym inte är det som passar dig bäst? Du kanske når ditt mål bättre genom att promenera med vänner, dansa med din man eller ta en joggingtur med dina barn.

Det viktiga är ju inte vilken träningsform du använder, utan att du hittar ett sätt att röra på dig som stämmer överens med dina mål – vilka de än är.

Jag hoppas att vi ses på Arena Run – Friends Arena den 20:e Februari.