Så klantigt av mig…

Var ute och sprang en runda igår i det fina regnvädret, gjorde dock en riktigt dålig sak då jag hade fel strumpor så jag fick en blåsa på den enda fot jag har (ironiskt va)
Hur svårt ska det vara att ta på sig rätt strumpa när man som sagt bara har EN fot att tänka på, fick en blåsa under foten på trampdynan fram så den är ju inte på det bästa stället direkt, men det är bara att bita i det sura äpplet och sticka hål på blåsan och på med ett skavsårsplåster. Jag kapade tiden på 5km med nästan en minut sedan senaste löprundan så jag får väl vara nöjd ändå med denna rundan (fast jag ska ner betydligt mer i tid).
_20160211_074752
Frågan om min motivation kom nu i veckan igen: hur i fasiken hittar man träningsmotivation när det tar emot? Kan detta kanske vara den vanligaste frågan som jag får? Jag har säkert skrivit 10 inlägg i ämnet tidigare, men här kommer några rader igen.

– VARFÖR? Hitta ditt varför. Varför är det värt att träna en tidig morgon eller springa i regnet? Varför är det värt att ta sig ur soffan när man helst vill ligga kvar. Du måste ha ett mål. Mätbara mål är att föredra, men det är inget måste. Fråga dig själv varför det är viktigt för dig att träna och skriv ner det. (Mitt varför är: Jag vill orka samt klara av att leva med min protes, vill inte vara en trött person. Jag vill vara stark. Träning är en del av min identitet, utan den är jag vilse.)

– Lyssna på podcasts när du tränar. Det finns en uppsjö av härliga (gratis!) podcasts att ladda ner. När du lyssnar på något spännande så vill du inte gå hem utan fortsätter att springa/gå tills programmet är slut. Och du längtar ut igen för att höra nästa program. Ypperlig egentid!

– Stäm träff med en kompis. Eller träna med en PT.

– Om du gillar teknik så är en GPS-klocka eller ett aktivitetsarmband perfekta motivationshöjare (samla km eller steg t.ex).

– Frisk luft gör dig piggare. Försök att komma åt känslan som du har efter utomhusvistelsen: rosiga kinder oavsett om du har sprungit, promenerat eller bara hängt i skogen med barnen. Då kanske det känns lättare att snöra på löparskorna.

– Nya skor eller ett par nya byxor/shorts kan vara en bra sporre.

Listan kan göras lång, men den första punkten är den som jag ber dig att läsa igenom minst två gånger. Och efter det ta fram papper och penna. Det är så extremt viktigt att veta varför man kämpar.