En riktigt bra dag igår, och det ökar motivationen enormt!

Var ute på Borås GK igår och gick en runda på norra banan med Krister som är klubbens PRO, och det var en lärorik runda då jag fick en del speltips samt att jag fick förklara hur jag tänkte med mitt spelsätt och vad jag vill nå med mitt golfande. Okej min runda var inte felfri men den var helt okej i alla fall, men detta gav mig sjukt mycket mer motivation vad det gäller sporten och hur jag ska bli bättre.

Vad är motivation? Är det en känsla? En tanke? Vad motiverar dig i din vardag och hur kan du hjälpa dina medmänniskor att finna motivation? För mig handlar motivation om en drivkraft som vi har inom oss. Den drivkraften kan antingen växa och bli helt vild, eller också tvina och sakta dö ut. Den kan brinna länge i flera år, eller flamma upp kortvarigt och därefter slockna igen. Den kan vara hälsosam, effektiv, passionerad, men också skadlig, besatt och hälsofarlig. För att hitta balansen och hjälpa oss själva till den rätta nivån av motivation, måste vi påbörja den resa som kallas den inre resan.
Motivationen är som en förälskelse, den är oftast mycket stark, intensiv och varar några veckor eller månader. Under den underbara korta perioden kan vi vara utan sömn, mat och annat som kroppen behöver, bara man får vara tillsammans med sin kärlek. Under den härliga tiden utforskar man, lär sig och är angelägen. En förälskelse kan vara en partner men det kan också vara något vi vill göra. Något som betyder jätte mycket för oss. Får vi en positiv respons på vår kärlek kommer vi att vara lyckliga, känna oss starka och i stånd att ”flytta berg”.
Just nu är det den nya friska livsstil med träning, nyttigare mat och ett sundare liv som gäller för många. En fantastisk och hälsofrämjande förälskelse som man bör vårda ömt. Ju längre det varar desto bättre är det. En förälskelse bör inte göra ont och ge obehag på grund av den kärlek och tillgivenhet man känner. Det är då det kan bli en varaktig kärlek med ett livslångt förhållande som håller i alla väder….
IMG_1265