Du måste tro på dig själv, särskilt när andra inte tror på dig!


Jag älskar att bevisa att min tvivel är fel. Här i min blogg, när andra inte tror på mig, låter jag deras tvivel vara extra bränsle för att driva mig mot att nå mina mål. Drivkraften för att uppnå någonting och fortsätta tills du når din destination kommer från insidan av dig, och ingen kan förhindra det, såvida du inte låter dem.

Känner du dig ensam? Att ingen tror på dig, vad du kan göra, vad du gör? Tycker du att det är svårt att känna sig motiverad när du känner att ingen har något förtroende för dig? När alla berättar vad du gör fel och ingen berättar vad du gör rätt kommer det så småningom att dra dig ner. Detta förstör inte bara din motivation, det kommer förmodligen att hindra dig från att ens gå för ditt mål. Men jag säger att du inte “vågar” låta det.

Jag förstår hur ensamt det känns. Jag har själv haft (och har) människor nära mig som inte trodde på mig eller vad jag gjorde. Allt jag gjorde gav kritik, ifrågasättande och hån. Jag fick ofta höra att jag inte skulle sträva efter detta eller det för att jag skulle misslyckas. Det finns fortfarande de där ute som väntar på att jag ska falla ner, redo att säga “Jag sa det”. Jag oroar mig inte för dem, det kommer inte att hända.

Det är bara naturligt när du känner pressen från denna kritik, att du börjar tvivla på dina egna förmågor och så småningom ge upp. Men då kraschar din självkänsla till golvet.

Låt aldrig någon säga att du inte kan eller kommer att göra något. Tror alltid att du kan även när andra inte gör det. Låt inte deras tvivel störa dig. Om du lägger hårt arbete, engagemang som visar en bestämd mental seghet är allt möjligt, och skulle det inte vara trevligt, även om det inte är viktigt, att säga “jag sa ju det”. Om du aldrig försöker eller blir avskräckt av tvivlarna kommer du aldrig att veta vad som kunde ha varit.

På samma sätt verkar det ibland att när du gör det bra kanske människor som du bryr dig mest inte är lika entusiastiska över det som du är. Det kan vara mildt sagt frustrerande. Låt inte de som trycker ner din lycka eller prestationer få dig på botten. Använd istället deras brist på intresse eller stöd som motivation för att göra ännu bättre saker. Kom ihåg att du inte behöver någons godkännande, bara ditt eget. Låt inte andras negativa eller likgiltiga attityder påverka din önskan att växa och blomstra.

Ju äldre du blir desto mer kommer du att inse att många människor i denna värld inte förtjänar din tid eller vänskap. Så gör dig själv en tjänst, låt dem gå. Ta inte något personligen, vad är poängen. Det finns till och med människor nära dig som vill hålla dig tillbaka som inte vill se dig nå toppen. Låt dem inte vinna.

Kom alltid ihåg att livet är för kort för att bry sig om vad andra tycker. Om de kritiserar dig för att du tror på dig själv, är deras åsikt inte värt att värdera. Börja tro på dig själv och bara vet att det är omöjligt att behaga alla, så försök inte. Låt dem inte trycka ner dig, för om du låter dem håller dom dig där nere.

Var ledare och sluta vara en följare. Kunna stå emot människor. Var självständig. Ha makt över dig själv. Ingen kan trycka ner dig, ingen åsikt kan hindra dig från att följa din dröm!