Du är ett original, ta vara på det!….

Det kanske mest självdestruktiva vi människor kan göra mot oss själva är att vara missnöjda med vårat utseende och personlighet. Det är på tok för ofta man hör uttryck som ”jag är så tjock, jag måste banta” och så vidare. Dessa tankar är så oerhört självdestruktiva så du anar inte. Man måste inse att man är skapt för att se ut som man gör, det finns en mening med allt här i världen. Du kanske inte känner dig helt tillfreds med ditt utseende, men glöm då inte att du har en insida också. Hitta dina positiva egenskaper och var stolt över dom, för det är ju faktiskt det inre som är det viktigaste.

Det är väldigt viktigt att du tänker på vad du säger till andra. Ge alltid komplimanger istället för att trycka ned folk. För den kanske bästa tumregeln då det gäller beteende är att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Alltså ska du inte påpeka att någon annan är tjock så länge du inte vill höra det själv. Att säga att någon är tjock kan faktiskt förstöra en persons liv. Vissa som redan mår psykiskt dåligt kan ta väldigt illa upp, och i vissa fall går det så långt att dom blir anorektiker och helt slutar äta.

Den absolut största boven i det här med att vara missnöjd med sig själv är media. I media framställs alltid modeller som helt perfekta. Det är viktigt att man inte jämför sig med modeller i tidningar och på tv, därför att deras kroppar är ofta retuscherade och alltså fake. Tänk då istället att du är ett original och är alltså starkare än dom, eftersom att du står för att du ser ut som du gör och du är dessutom stolt över det, för det är du ju, eller hur? Var dig själv! Varför nöja sig med att vara en kopia när man kan vara ett original?

Försök att ibland sätta dig ned och tänk på alla positiva saker om dig själv, så att du på så sätt verkligen inser att du är vacker och dyrbar. Om du någon gång får höra från någon att du är tjock, klär dig fult eller dylikt. Försök att ta det med en nypa salt, därför att folk som säger så är ofta folk med dålig självkänsla som enbart är ute efter att trycka ned dig så att du ska hamna på deras nivå. Med andra ord är det troligtvis så att det är inte vad dom egentligen tycker, utan säger så för att dom vill få ner dig på sin nivå. Att ha detta i åtanke kan hjälpa dig hindra andra från att förstöra det arbete du gör då du jobbar kring personlig utveckling.

Nu är det dags att ge sig ut och visa upp dig själv. Oroa dig aldrig över vad andra ska tycka och tänka utan fråga dig själv om din egen åsikt. Kom ihåg att du är ett original till skillnad från många andra, och det är verkligen något att vara stolt över!
DSC_0259