Nu har jag sagt till mig själv…

Efter några omtumlande veckor med diverse saker som har fått mig lite nere och fått mina tankar till en negativ spiral så har jag lovat mig själv och mina vänner att vända detta och börja tänka positivt själv.
Inte bara skriva hur många andra bör tänka utan leva efter mina tips själv vilket jag gjorde innan min lilla “dipp”.
Nu kan jag använda min protes igen så glädjen börjar komma tillbaka sakta men säkert.
Bilen gick sönder imorse igen men det gör inget för nu kan jag i alla fall gå, tänka positivt var det ja.

Du blir inte bara glad av att tänka positiva tankar – du kan också få ett längre och friskare liv.

Jämför ”Vad kul att du äntligen är här!” med ”Vad trist att du blev sen …”

Situationen är densamma, men hanteras på två helt olika sätt. Den ena reaktionen känns positiv och uppmuntrande, den andra negativ och nästan lite anklagande. Sättet vi uttrycker oss på påverkar både oss själva och våra relationer. En negativ inställning smittar av sig och skapar onödig stress hos alla inblandade – och en positiv attityd blir förstås också som en synergieffekt.

– Hur vi reagerar och tänker i olika situationer påverkar inte bara hur vi mår för stunden, utan hela vår livskvalitet, och i vissa fall till och med hur gamla vi blir.

Njut mer, lid mindre!

I varje situation som uppstår kan vi välja hur vi ska tolka den. För att hjälpa oss själva på traven kan vi ställa oss frågan: ”Är det värt att lägga en massa negativ energi på det här?” I de flesta fall blir nog svaret nej.

– Den som väljer att se på livet från den ljusa sidan har en förmåga att nosa upp det positiva i tillvaron, och undviker på så sätt den stress och press som kan uppstå om man fastnar i negativa tankebanor. Positiva tankar drar i gång vårt belöningssystem och frigör lyckohormonet dopamin.

Och det bästa av allt: Det är aldrig för sent att förändra sitt tankesätt! Hjärnan är förändringsbenägen och kan lära sig nya saker hela livet.

– Det handlar om att lära sig att njuta av det som är bra i livet, och inte låta sig tyngas ner av det negativa. Små positiva tankar gör stor skillnad.

10487406_10151992164732537_6597617111065550951_n