All framgång sitter i ditt sätt att tänka…

Av alla principer, idéer och sätt att leva livet som jag och många andra framgångsjagande själar ständigt pratar om så ställer sig många frågan: “Finns det någon princip som står över alla andra?”. Finns det något som du kan lära dig som är det absolut mest grundläggande konceptet i att bli personligt framgångsrik? En princip som liksom lägger grunden för all framgång.

Jag kan säga att en sådan princip finns och den lyder:

All framgång sitter i ditt sätt att tänka

Att börja jobba med dina tankar är det absolut mest kraftfulla verktyget för att bli framgångsrik. Det är också dina tankar som kan, om du missköter hanteringen, leda dig till ett olyckligt och tråkigt liv. Allt din framtid hänger på hur du hanterar det som händer inuti ditt huvud. Det viktigaste för dig att tänka på är att tankar kan vara antingen positiva eller negativa. Positiva tankar lyfter dig, gör dig motiverad och håller dig på rätt kurs. Negativa tankar håller dig tillbaka, gör dig omotiverad och får dit att falla in i dåliga vanor. Det är lättare att tänka negativt än positivt. I vårt samhälle så finns det mer människor som tänker negativa tankar än positiva. Det är mer socialt accepterat och standarden. Denna samhällspsykosen gör det svårt att bryta sig loss från majoriteten för att bli en av få framgångsrika som lever ett liv i mer positiva tankar än negativa. Tro tro mig, det är värt besväret!

Ett vanligt uttryck jag hört flera gånger är att din lön kommer att vara genomsnittet av dina fem närmsta vänner. Detta är för att du påverkas så enormt mycket av vilka du umgås med. Vi människor är sociala djur som påverkas och anpassar oss efter vilka vi hänger med. Den senaste tiden har jag aktivt valt att umgås mer med vänner som är glada och bidrar med positiv energi. På så sätt får jag ta del av deras positiva tankar och idéer vilket bidrar till mitt tänkande. Gör samma sak du. Se över vilka vänner du umgås med. Skippa att spendera tid med vänner som håller dig tillbaka och bara bidrar med negativa tankar. Välj istället vänner som lyfter dig och bidrar med positiv energi. På detta sätt bygger du en nära krets av positiva människor som på lång sikt kan hjälpa dig att indirekt utveckla ditt sätt att tänka till det bättre. Det finns många fler metoder att träna ditt sätt att tänka men just vilka vänner du umgås med har störst effekt.

IMG_20140825_124143