AJ då.. OM det kändes…eeeh JA!


Inte nog med att jag tränar på gymmet så har jag ju lite andra intressen än just den alpina skidåkningen.
Och jag har försökt att ta med skaderiskbedömningen när jag väljer att utöva andra sporter.
Så igår kväll var det dags för lite padeltennis med några vänner och jag visste att det skulle bli högt tempo och jobbiga bollar.
Jag gillar när man får kämpa för varje boll så det här skulle bli roligt, och det var det…. Tills!

I slutet av sista set så kommer bollen mot mitt hörn så jag är på väg mot hörnan, tittar snabbt över axeln var t jag har motståndarna och i samma sekund så hamnar jag sett med protesten och vrider till den så jag faller mot glaset.
Jag lyckas få upp min högerarm som tar den värsta smällen sen åker ansiktet in i glaset med en smäll.
Dock så var inte detta det som gjorde ondast, utan jag kände direkt under “snedsteget” att det sved till ordentligt i knävecket och att jag måste ha skadad benet på något vis.

Jag reste på mig och rörde på kroppen för att känna hur statusen var och allt kändes okej (vist smärtade det lite här och där) men jag beslutade mig för att vi spelar vidare.

Efter 3-4 bollar senare kändes det varm och som att jag hade benet i en vattenpöl (vilket det gör när man blir otroligt svettig i protesen) men tankarna blev ganska snabbt att: -Johan du måste kolla hur illa det är
Jag ber spelarna att vänta några sekunder, jag viker ner silikonstrumpan bara för att kika och jajamen, där fanns det blod.
Det var av den mängden att jag blir helt röd om fingrarna så jag drog snabbt tillbaka strumpan för att låta det vara.
Tänkte att det gör ju inte ont nu och det kommer nog sluta blöda.

Mycket riktigt så kom det inte så mycket mer blod utan jag spelade färdigt matchen, sen åkte jag hem och duschade.
Såg över hur skadan var och jag har 2-3 st jack i knävecket som jag sköljde med kallvatten så det slutade blöda, sedan blev det sängen.

Nu imorse när jag vaknade så kändes det när jag skulle ta på protesen vill jag lova (vilket det brukar när man överansträngt benet) , men det gick över efter 10 min (svider till lite då och då bara). Det som känns mest idag är min högra underarm/handled som jag har svårare att använda. Dock så är det ingen svullnad eller märken utan endast smärta så jag tror det är lite mjukdelar som har fått sig en omgång.

Så nu blir det att hålla koll på benet och armen under dagens pass.. (otur att det är två pass på schemat idag)
Nåja, jag är ju inte döende så det ska nog gå bra! 🙂

Ta hand om er mina vänner och jag hoppas ni får en underbar dag!