Hemma från skidträningen


Efter två-tre dagar i Norge och närmare bestämt Lørenskog och skidanläggningen Snø så är man hemma igen välbehållen.
Det var riktigt bra att få komma iväg och få “rosta” av sig lite så jag inte åkt sedan mars, så det var välbehövligt.
Vi har gjort om protesen med så det var premiär för den och jag skulle verkligen få se om vi var på väg åt rätt håll.
Och nja på ett sätt är det bra, MEN på ett ställe (insidan precis vid knät) där “gångjärnet” sitter så klämmer protesen hud vilket gör att efter en stund så gör det fruktansvärt ont och risken för att det kommer bli sår är ganska stor så det kommer vi behöva justera denna veckan.

För övrigt måste jag säga WOW vilken anläggning. Det är uppdelat i tre delar: Race, allmän & “freeride” (med hopp etc.)
Det var bäst att åka tidigt för första timmen var det inte så mycket folk (typ endast alpina race-människor) så då fick man mest kvalitetstid för att träna. Och det behövdes haha, första åkan undrade jag vad jag håller på med. Skidorna åkte åt alla håll och jag skrattade uppgivet. Men efter en stund så hittar man rytmen och skären finns där.

Andra dagen så provade vi lite käppåkning för att se hur det går rent tekniskt med protesbenet och måste väl säga helt ärligt att det är en utmaning och jag får nog jobba lite extra där men jag ska klara av detta. Vi har ju läger med förbundet i Idre nästa onsdag så det var riktigt bar att jag fick lite snötid innan. Vet iofs att det är isigt i Idre så man få vara på tårna när man åker där.

Nåja nu är man hemma igen och slickar såren och laddar inför kommande åkning! Må väl mina vänner.