Värderar du människor runt dig?…

Om du vill locka till dig och hålla fantastiska människor runt omkring dig, värdera dem.

När jag tittar på mina egna mönster inser jag denna sanning – jag tvingar mig dit jag känner mig värderad mest. Jag antar att du gör det också. Förmodligen är dina favoritmänniskor runt värdet på dina inlägg, lyssnar på dina idéer och respekterar dig både på en intellektuell och personlig nivå. Du känner dig uppskattad och du känner att du gör en skillnad.

Om du vill ha en djupare, närmare relation med din sambo och barn, värdera dem. Vill du ha djupare vänskap? Värde människor. Vill du bli en bättre chef eller medarbetare? Värdera människor. Om du är en ministerledare som ansvarar för volontärer, värdesätter de som tjänar med dig.

Omvänt, om du vill att människor omkring dig ska tappa hjärtat, låt dem känna att de inte spelar någon roll. Denna regel fungerar på en personlig och professionell nivå.

Att värdera människor låter lätt, men det kan vara utmanande:

  • De flesta av oss tenderar att ta för givet de nära oss. Det underkommuniserar värdet och säljer förhållandet kort.
  • Osäkra människor kan inte värdera andra eftersom det hotar sin egen känsla av värde.
  • Människor känner att de värderas på olika sätt: vissa föredrar offentligt eller privat verbalt erkännande, vissa letar efter input och en plats vid bordet, andra uppskattar presenter, andra precis som tid med dig. Ofta är det en varaktig kombination av alla dessa som kommunicerar värdet djupt.

Vem värdesätter du? Den kommande veckan (eller till och med idag), hur ska du låta dem få veta det?

Vad får dig att känna dig värderad? Vilka är några av de bästa sätten att kommunicera värde till andra människor?