Var inte rädd för lite motvind, det är i motvind som en drake stiger!

Det är en balansgång mellan att göra det man ”bör”, “ska”, “måste”, “vill” och att inte göra någonting alls. Man måste sätta upp en relevant frågeställning för sig själv. Om man har avgivit ett nyårslöfte som innebär en förändring innebär det inte automatiskt att löftet blir sant bara för att det är ett nytt år. För många är det stora förändringar som ska till här och nu – jag vill att du jobbar på ett annat sätt.

Jag brukar säga att du ska jobba med det som redan fungerar, allt som redan finns och sen så bygga vidare på det. Ta till exempel en person som älskar att vara ute och gå, det är en fin början. Inte behöver den personen slänga sig in på ett gym och ”hetsträna” bara för att det är ett nytt år och man har lovat sig själv att nu ska det ske en förändring. Det ska vara stimulerande att möta det nya året och det du tar dig för nu ska du även ta dig för i april, maj, juni, juli och även i december. Motivationen skall vara din och komma från ditt innersta.

Ställ dig några frågor och ta reda på var din egen nivå ligger. Fråga dig om det är viktigt med den förändring du vill göra. Lyssna och ta in svaret – konstaterar du att det faktiskt är viktigt så tveka inte utan börja med små steg att gå mot dina mål och delmål. Du finner din motivation i ditt svar och efter att du har bestämt dig att bara du kan göra det jobb som krävs. Bygg på vart efter så ska du se att du kan.

Nästa fråga handlar om du tror på din egen förmåga. Ta hand om svaret, förvalta det och förädla det. Att hantera motstånd är inte enkelt men fullt möjligt för oss alla att göra. Ta dig tid, ha tålamod och se din inre målbild.

Jag ska motvilligt erkänna att jag ibland tröttnar på antagandet att förändring för mig skulle vara så enkel. Bara för att jag har verktygen betyder inte det att jag i ett nafs kan sätta upp ett hus. Det handlar om inställningen till livet, viljan att förändra och attityden till mig själv och min tillvaro. Det är det som driver mig att hela tiden se möjligheterna istället för hindren.

Du ska inte vara rädd för lite motvind, det är i motvind som en drake stiger. Jag älskar att se draken som en symbol hopp, möjligheter, tillfällen och inspiration. Tillsammans flyger vi våra drakar fulla av styrka inför det nya året och bli inte rädd om den inte tar fart direkt, vi måste alla börja någonstans.
20160630_183858(0)