Upp- och nedgångar….


Jag ville skriva om det här ämnet, för jag har sett på nära håll hur skadligt det kan vara för idrottarens självbild, den känslomässiga påverkan av en förlorad kamp eller när saker och ting inte går enligt planen (kan vara mig själv jag skriver om haha)

Att vara en idrottsman har definitivt sina fördelar, du får träna och spela de sporter du älskar medan du tävlar mot de bästa i din liga. I sport, det finns tider du vinner och det finns tider du kommer att förlora. Det är viktigt att hålla ett öppet sinne och inte gå för ner eller bli för upphetsad.

Vissa människor kommer i depressionstillstånd när de förlorar, å andra sidan kommer andra att vilja arbeta ostoppbart tills de skadar sig själva och tänker att förlora bara har att göra med att träna hårdare.

Andra kommer att säga till sig själva att om de kunde ha gjort detta eller så skulle de inte ha förlorat. Men det är inte sant, sport är som livet, vi kan inte kontrollera allt. Men vi kan lära oss och växa genom att uppleva dåliga dagar och verkligen njuta av det och vara tacksamma för de goda, med tanke på att det inte alltid kommer att bli en smidig åktur.

Det som är väldigt viktigt för dig är att lära av misstag, men du bör inte låta det förbruka din energi eller spendera tid på att tänka och analysera. Om det råkar vara idrottaren som går ner, vilket är helt normalt då och då, finns det flera hälsosammare och bättre sätt att hantera negativa känslor efter en tappad tävling.

Att vara en idrottsman betyder att du kommer att förlora och du kommer att vinna, men det är hur du reagerar och korrigerar misstagen längs vägen som formar vilken typ av idrottare du blir, men viktigast av allt formar de vilken typ av person du kommer att bli.