Träningsläger… Och några krascher!


Har tillbringat 3 dagar i Idre med Ski Team Sweden Para Alpine för första gången och detta var en så kallad uppstart/avrostningsresa inför säsongen. Nu är ju den här säsongen lite coco så det är COVID-19 men vi får hålla tummarna att det kommer igång snart.

Jag kom till Idre på tisdagskvällen och installerade mig med 5st andra i en lägenhet så alla hade egna sovrum och vi hade blivit tillsagda att tänka på avstånd och göra lite tester på morgonen för att få delta i träningen.

Onsdagen var det dags för första träningspasset och vi märkte att det kanske inte var det ultimata förhållandet att ha en “uppstart” på då backen var relativt svåråkt då det varit ganska varmt och det åkare i backen 06-18 varje dag.
Men först lite genomgång med gruppen sen ut och göra installationsåk och gå igenom svängarna som kommer.

Sen var det bara att kasta sig ut i banan. Första passet gick bra, lite ovant med långkäppar men det vara bara att försöka lära sig tekniken. Vi hade som mål att få 6 åk i banan varje pass.
Andra passet så vågade jag mer vilket gjorde att jag gränslade i början av branden och kraschade ordentligt så jag landade på axeln och sedan i med skallen, ingen stor skada men skidan låg 5 portar upp så nästa åkare fick komma med min skida.
När vi åkte till lägenheten sen kom värken i axeln och i låret, så hem och vila upp mig.

Torsdagen var det dags igen för att åka, dock var skicket ännu värre nu så våra tränare satt banan på första tredjedelen och sista (så fick vi friåka/hasa oss i mitten på grund av att det såg ut som en puckelpist). Den här dagen var det ett bra första pass utan krascher men jag märkte dock att jag inte får något tryck på högerskidan i svängarna så jag diskuterade lite med tränare och kom fram till att justera vinkeln på protesbenet så jag kommer fram mer.
Så andra passet skulle jag starta och i fjärde porten sätter jag til tryck på protesbenet och DÅ svängde det (vilket blev för mycket) och en gränsling var ett faktum och min skida flög 10 meter åt höger ut på gräset haha. Var lite ovant man det var bara att läsa sig hur nya inställningen skulle behandlas.

Fredagen så var det endast ett morgonpass då hemfärd var vid lunch. Men detta passet blev riktigt bra för min del.
Körde 6 åk och inte ett fel gjorde jag utan alla portar tos som jag skulle. Och NU var tekniken mycket bättre, bra vinkel och jag attackerade portarna mycket bättre… Så det var riktigt roligt att få ett: BRA JOHAN, NU SITTER DET! av tränarna.

Så jag tackar tränare för dessa dagar och ser verkligen fram emot nästa läger.
Och sist men inte mins… vilka FANTASTISKA åkare det är i teamet.

Fick ett varmt välkomnande och jag kände mig som en i gänget direkt och de delade med sig av tips nästan direkt. Det är under läger som dessa som man får lära känna nya människor som brinner för att utöva sporten man håller på med. Längtar tills vi har läger igen!