Det här med 110%…


Jag måste erkänna att mycket av mitt liv har jag inte gillat frasen “ge 110%” när människor försöker motivera dig att göra mer. Vad betyder det egentligen att ge mer än din maximala effekt? Jag har alltid gett 100% betyder det att jag är en bra kille. Du vet när du har gett allt du har, bara acceptera det

110% låter för mig mer så att “denna förstärkare går till elva” från Spinal Tap för er gamla timers som känner till filmen. “Varför gör du inte bara 10 högst?” “Uh, för den här förstärkaren går till 11!”

Så varje gång jag hör den frasen rullade jag bara med ögonen och översatte den till min förståelse av att bara göra mitt bästa. Med tiden började jag dock bättre förstå vad 110% verkligen kan betyda för mig när jag når utöver min nuvarande tro på min maximala effekt. Detta matar verkligen den underliggande innebörden av “Go Beyond” och hur den kan användas för att utöka våra möjligheter och nå en ny potential. Att nå utanför det som är bekvämt, göra det som sträcker oss och förverkliga en ny definition av vad som är bäst.

Vår kapacitet är vanligtvis bara begränsad av vad vi tror att det är. Vi kan vanligtvis göra mer än vi tror, ​​eller med andra ord kan vi göra mer när vi tror att vi kan. Visst är det rimligt att känna till våra nuvarande gränser och inte anstränga oss till en punkt med verklig smärta eller skada, men att komma utanför det som är bekvämt kräver att vi drar oss själva för att göra mer. Om du vill uppnå mer måste du göra mer. Det är verkligen så enkelt som det.

Även om vi kan säga att 100% verkligen är allt som är möjligt, kom ihåg att företag kan växa med över 100% under en viss tidsperiod. Allt är en fråga om perspektiv. Vi ser inte 100% som perfektion, för uppriktigt sagt är ingen av oss perfekt. Du och jag, vi vinner inte guld vid OS eller sätter rekord (än i alla fall). Vi pratar om vem vi är, vårt nuvarande personliga bästa och vad vårt bästa kan vara om vi lägger oss på arbetet för att bli bättre. 100% av vad är frågan vi borde ställa. Vad kan vi göra nu och vad kan vi öka vår förmåga att göra i framtiden. Om den framtida, förbättrade versionen av dig själv är vad du strävar efter att bygga, så arbetar du med en ansträngning av vad du tror att du kan göra nu för att sträcka oss över 100%.

Nu när du hör “ge det 110%”, oavsett om du är i din kondition, hälsosamma ansträngningar, affärer eller någon aspekt av ditt liv, hör det lite annorlunda. Det handlar inte bara om motivation eller någon fångstfras, det handlar snarare om att lära sig att se bortom din nuvarande kapacitet och nå just det lite mer. Pressa dig och gå bortom för att hitta nya höjder och prestationer. Gör de mål som sträcker dig och kräver mer ansträngning än vad du tror just nu är möjligt. Sedan, när du når dessa mål, upprepa processen för att återigen trycka dig själv för att ge det 110% om och om igen. Resultaten borde inte överraska dig, men du kommer att älska det du ser som ett resultat!