Tankarna kommer, men dom ska besegras…

Instämplad på gymmet kl 04:55.
Börjar min träning när tankarna kommer…

Jag har mått sjukt dåligt. Jag har varit på botten.
Med det menar jag inte bara varit ledsen en kväll för någonting någon har sagt eller gjort.
Jag har gått och konstant känt meningslöshet exakt hela tiden, så länge att jag glömt bort hur den känslan känns. Den har bara funnits där och tillslut tagit över allt.
Jag gjorde allt för någon annan.
Jag visste bara att det var min uppgift att överleva dagen, smärtan mm.
Det var ett måste, men jag förstod inte varför.
Med andra ord, jag kände ingen mening med livet egentligen, bara att jag inte kunde förstå det själv.
Jag spelade så mycket utåt att vara glad och att allting bara var bra med mig att jag till och med lurade mig själv, ja gud vad jag var bra på teater.
Jag tror att jag var inne i denna tunnel i ungefär 10-15 år. Jag tycker själv att det är så sorgligt och sån slöseri på tid nu. Ingen ska behöva må så. Ingen ska behöva må så när man bara är 17-34 år.

Nu, kanske ett till två år sedan jag började inse att jag faktiskt mådde riktigt riktigt dåligt, mår jag bättre. Idag kan jag säga, helt ärligt, att jag mår bra. Okej, jag har förlorat en kroppsdel men jag överlever. Jag har börjat tro på en bra framtid, jag har börjat att se framåt. Jag har små mål som ger mening. Och ibland ser jag ljus. Världen har börjat bli mycket mer verklig, inte liksom insvept i ett svart-grått flimmer.

Men det har varit en lång väg.

Det jag vill säga till dig som läser detta är:
1. DU ÄR VIKTIG
2. OM du mår dåligt, prata med någon, även om det bara är något “litet”. Då är ni två om dina problem och personen kan hjälpa dig och kanske ge dig råd.
3. Träning är jättebra. Det har hjälpt mig väldigt mycket.
4. INGENTING är ditt fel. Det finns ofta en anledning till att man mår dåligt, och ofta är det inte något du själv har orsakat ifrån början.
5. SKIT i samhället. Och det är också en typisk sak att alla ska må bra och vara perfekta. Det behöver man inte, men det är för din skull. För att du är värd det.
6. Du är sjukt stark. Och klarar du att må så dåligt så klarar du att vända på det och göra så att du mår bättre, det kan bara bli bättre, tänk så.

…..från någon som blivit hjälpt och vill hjälpa! / Johan

FullSizeRender

FullSizeRender (3)

FullSizeRender (1)

FullSizeRender (2)