Tänk dig för…

Har du folk runt omkring dig som får dig att tro att du aldrig kommer att nå dina drömmars mål? Det kanske är dina föräldrar, din äkta hälft, en jobbarkompis eller “välmenande” vänner som på något mystiskt sätt får dig att må pyton varje gång du pratar om saker du vill göra.

Om du tittar lite närmare så kan jag slå vad om att du hittar personer som alltid tagit det säkra före det osäkra här i livet. Ofta är det samma personer som skulle vilja ta på sig en orange väst när de ska slänga soporna i mörkret, ha hjälmen på när de kör tre meter med cykeln till garaget och som häller ut mjölken om bäst före-datumet är idag. De är skraja och det är synd om dem. Men det är tråkigt om deras idéer om hur livet ska vara förstör dina drömmar. För de är ju dina drömmar, inte deras.

Misstaget som många med sköna planer gör är att hoppas att andra ska bli lika entusiastiska som de själva är över vad de hoppas kunna göra med sina liv. Det är provocerande för en del människor.

Och här är den hårda sanningen: Du ska akta dig för att prata om dina drömmar vid familjesammankomster. Om du inte tror mig – gör det så får du se hur de som älskar dig mest reagerar. De blir rädda att du ska ramla och slå dig när du försöker. Det är alltså inte av elakhet de försöker skjuta dina drömmar i sank – det är konstigt nog av omsorg. Så lär dig att vara tyst ända till du har lyckats och njut av att se förvåningen i deras ögon istället.

Det tuffaste med att ha en dröm kan bli att slåss mot andra människors idéer om vad de tror att du kan klara av. Det räknar man inte alltid med. Men det sköna är att du kommer att se vilka som finns runt dig som verkligen är öppna och härliga människor.

Avslutningsvis vill jag säga att om man har en dröm så ska man inte ge upp den, men man ska tänka någorlunda realistiskt med ens egna förutsättningar och vad som är genomförbart. Alla har inte samma förutsättningar här i livet och det gäller att utgå efter de för att bli lyckligare i livet, att jämföra sig med andra är ingen idé att slösa sin tid på! Det är ungefär som att man vill satsa på en sport som inte är möjligt för man har skador i dom kroppsdelarna som den sporten kräver. Fokusera inte bara på att hitta något baserat på intressen, utan fokusera på att finna något  som passar ditt liv och dina personliga förutsättningar istället. Vissa perioder är även svårare än andra och då får man hålla ut och försöka peppa sig själv, för att sedan förhoppningsvis göra något man trivs bättre med i slutändan!