Stressen med sociala medier…

– Vi lever i en slags omröstningskultur som vi har varit med om och skapat själva. Nu har vi plattformar för att “rösta” och Instagram är kanalen för den bekräftelsen. Vi blir lätt beroende av uppmärksamheten om vi inte är trygga i oss själva. Allt går ut på att bli mest populär för det är synonymt med framgång för många.
– Man riskerar att hamna i en bekräftelsefälla, och beroendet kan bli som för en knarkare som behöver större doser för att bli nöjd. Vi har hört det en miljon gånger och jag är ledsen att behöva upprepa det, men – enda sättet att klara sig undan fällan är att lära sig att bekräfta sig själv och det kan vara svårt, till och med för en vuxen.

Det jag tycker är stora skillnaden för mig är att det kan gå flera dagar nu innan jag instagramar eller bloggar något och idag känner jag ingen stress över det.  Idag tycker jag inte det är alls lika viktigt med följare eller ständig uppdatering även om jag självklart uppskattar er enormt som läsare.

– Klart man ska få visa upp sin kropp om man vill det och inte skämmas över att man är stolt över den. Problemet är att kropparna som visas upp är alltid i en viss form. Smal och vältränad är mallen, inte bara för en snygg kropp utan också en hälsosam kropp, vilket inte stämmer verkligheten. Det är inte magrutorna som avgör om man är hälsosam eller inte.

Även jag kan titta på bilder på andras konton och känna, så skulle jag vilja se ut/leva osv vilket är otroligt tragiskt egentligen. Klart deras liv inte alltid är i rosa skimmer, det förstår man ju ändå. Man ska aldrig jämföra sig för man har inte samma förutsättningar alltid eller samma bakgrund. Nånstans måste man lära sig uppskatta det man själv har och sluta söka prestationsbaserad bekräftelse.  Jag jobbar fortfarande dagligen på att inte falla för den sociala medie-stressen och jag känner att jag är en bra bit på väg, det känns skönt att det riktiga livet kommer emellan allt mer.  Tror även det är ganska sunt faktiskt.

Hoppas att ni får en underbar onsdag mina vänner, för det kommer jag ha!.
IMG_0712.JPG