Skärpning nu, det här måste vi bli bättre på!

Det som driver mig framåt är dels att nå dit jag vill nå, dels att utvecklas och bli en bättre människa. Båda två hänger ihop, för att nå dit jag vill nå måste jag utvecklas och bli en bättre spelare/idrottare. Det är därför varje pass är minst lika viktigt, varje pass är en liten pusselbit i det stora hela, på vägen till att nå det stora målet. Det handlar om vilja och motivation, drivkraften att nå det stora målet och att bli minst lika duktig som flera av spelarna/idrottarna i världen. Detta driver mig framåt och motiverar mig att ta mig till gymmet eller hallen inför varje pass, även de dagar då det känns motigt och man helst av allt bara vill ligga kvar i sängen. Kort sagt skulle man kunna säga att det som driver mig framåt är min enorma vilja och motivation till att nå dit jag vill nå, i nuläget är det Golf & Triathlon som det satsas extra på, och att utvecklas till en människa som är att räkna med.

Det känns dock som att alla inte riktigt får samma chans att träna och visa vad de vill i livet, som till exempel Parasporten. Vi har många personer/lag i Sverige som platsar på världsnivå och skulle kunna vinna GULD, men tyvärr finns det inte ekonomi för dem så de får inte chansen att visa vad de kan under t.e.x VM. Känns lite tråkigt men det är sanningen!
– Idrott bidrar till glädje. Det är en chans att få att träffa nya kompisar. Det är en viktig del för att må bra och trivas med livet. Det finns många projekt som gör en stor insats. Projekten bidrar även till att personer utan funktionsnedsättning får möta personer med funktionsnedsättning i olika sporter, vilket är jätteviktigt dels ur ett inkluderingsperspektiv, dels för att det berikar alla parter. Problemet i dessa fall är att personen som vill utöva sporten kanske inte alltid får med sin handledare på samma tankar, utan blir övertalad om att det inte är något för denne. Det handledaren inte tänker på är att man lär sig alltid något av andra oavset funktionshinder, och man finner glädje av att umgås och träffa andra.

Önskar bara att många fler ser vad alla “eldsjälar” offrar för att idrotten skall fungera (och de får inte en krona för att ställa upp), och att många fler föräldrar ser till att sina barn anstränger sig till att idrotta och få en bättre hälsa och ett roligare liv!
IMG_20160308_172135