Skador kommer, och vissa är riktiga långkörare!


Skador är värst, speciellt när de lämnar dig liggande för att tänka på hur det kunde ha förhindrats medan du räknar ner veckorna säger du ”snart blir allt bättre”.
Du försöker övervinna bitterhetspuckeln genom att hålla huvudet uppe och humöret högt! Och påminn dig själv om att saker händer; det är ett inofficiellt faktum.

Sluta förneka det, det hände. Ju mer du avvisar hur du skadade dig själv, desto svårare är det för dig att vara positiv. Det är okej att vara frustrerad över var du är men här är verkligheten: det här är din nya normala. Du kan inte kontrollera vad som hände, men du kan kontrollera dina känslomässiga reaktioner genom att acceptera det som inte kan ändras. Utnyttja dessa ojämna känslor till konstruktiv energi genom att fokusera på att återhämta dig.

Konstigt förslag? Nåväl, det är det faktiskt inte. Om du har skadat dig – hand eller fot – finns det ingen anledning till varför du inte kan lägga in lite skonsam träning i din dag. Styrketräna de oskadade bihangen medan din handled läker eller din fotled reparerar sig själv. Se bara till att ta reda på detta med din läkare först och rådfråga en professionell fysioterapeut om vilka övningar som är bra att göra medan du återhämtar dig!

Ät rätt, som du skulle göra vilken dag som helst. Om du tillåter dig själv att känslomässigt äta bort dina frustrationer – p.s., det hjälper inte – du kommer i slutändan att må sämre med dig själv. Det finns ingen anledning att packa på vikten när du ska ta hand om dig själv! Istället för att fylla på med tomma kalorier och gå på dessa chips, hacka på antiinflammatorisk mat för att hjälpa dig att återhämta dig! Frukt, nötter, mörkt bladgrönt eller fet fisk.

Om du befinner dig i en ständig kamp mot dig själv, fall tillbaka på ditt stödsystem. Vem du än litar på för moraliskt stöd, ring dem när du hamnar i ett hjulspår och prata med dem. Även om det handlar om vädret. Omväg ut ur dina elände och komma ikapp en annan människa. Du är aldrig ensam.

När ditt liv är hektiskt är det ofta för lätt att glömma att pausa och göra något avkopplande för din bättre hälsa. Nu mer än någonsin; du behöver ett positivt tänkesätt för att ta dig igenom dina återhämtningsdagar! Boka in lite “egenvårdstid” i din dag, aktiviteter som grundar dig och hjälper till att fördriva negativitet. Yoga, meditation, dagbok, etc. – hitta din biljett till inre lycka!

Det händer grejer. Du kan falla men som du lär ditt barn är det viktiga att du reser dig upp igen. Så damma av “Jag kan inte tro att det här hände mig” och lägg ditt fokus där det hör hemma – på att övervinna din skada. Med en positiv inställning och en “kan-göra”-attityd för snart nog är du bra som ny!