Lätt att gå in i negativa tankar i detta läget!

Utan att du riktigt vet hur det gick till så är de där igen, tankarna som maler och ältar och upprepar sig i det oändliga med samma trötta budskap om hur dåligt allt är, hur hårt livet suger, hur värdelös du är och hur hopplösa alla framtidsutsikter är. Du har lyssnat på de där tankarna tusen gånger tidigare och du fasar för att du kommer att behöva lyssna på dem tusen gånger till. Det är tid att bryta dem nu, tycker du inte?

Självklart ska man vara ledsen när man behöver det för det är viktigt det också. För själen är det viktigt att bearbeta allt det jobbiga och sedan gå vidare till nästa steg. Alltså när man är redo för det. Har man gått igenom många jobbiga situationer så finns det många pusselbitar som måste lagas. Det tar tid men med tiden blir allt bara bättre. Jag personligen har bearbetat med mig själv i många år

Alla har nog upplevt hur tankarna kan dra iväg åt ett håll dit man inte alls har lust att följa med, men att man hamnar där ändå helt enkelt för att man inte vet hur man ska få stopp på dem. Att bryta sina negativa tankemönster är något som jag av erfarenhet vet står högst upp på mångas önskelista och det behöver inte vara så omöjligt som det kan verka.

Det har inte varit lätt men är tacksam över att jag är på rätt spår. Att bara ha negativa tankar gör en till en negativ person och då blir livet bara negativt. Vem vill egentligen leva så? Inte jag och fattar inte än idag hur jag misshandlade mig själv psykiskt en gång i tiden.

Det finns så kallade ”energitjuvar” ute i vårt samhälle. Det är människor som tar mer energi från dig än vad de ger. Detta är ofta mycket negativa människor som kanske inte alltid önskar dig det bästa i livet, avundsjuka och en negativ inställning till livet smittar av sig. En negativ person kan faktiskt smitta ett helt rum fullt med positiva människor och få dessa att bli negativa. Tänk därför på att utesluta de negativa personer som finns i din omgivning och istället fokusera på de som ger dig glädje och positiv energi så att du kan fylla upp ditt energiförråd.

Människor påverkar varandra och på ett eller annat sätt så påverkas man av de människor som man möter. Detta sker rent instinktivt och är inget man kan påverka.

Detta är något som visar sig genom kroppsspråket, på vilka ord vi säger och på de tankar och känslor man har. Människan dras till det positiva och människan föredrar att tillbringa tid tillsammans med positiva människor. Så är det inte med en människa som har negativa tankar.

Har man en positiv inställning så är det också enklare att få hjälp om man skulle behöva det.

Negativa tankarna skapar en orolig stämning för omgivningen. Man brukar säga det att människor med positiva tankar ger energi och är människor man vill vara med. En människa med negativa tankar är en person som tar energi ifrån andra människor.

När jag vaknade idag så tänkte jag:  -Äh kom igen nu Johan, vad ska du vara ledsen för? Visst handen läker inte riktigt som den ska. MEN du är ju inte dubbelgipsad med båda armarna i ställning, så nu försöker vi ha en bra dag!